資訊:

2020-05-05 3996 瀏覽
黃店 💛 #LabEat #尖沙咀🟡 有其他FB page認證LabEat老闆深黃,揸家長車接送小朋友、送物資、每次遊行都出現🟡 單據上寫「GFHG SDGM」🟡 聘請愛港員工,提供住所協助🟡 25/11推出何已完優惠🟡 二月份醫護人員出示員工證可獲半價#五一黃金週 第四日啦,最近成日都去尖沙咀做嘢,就比自己食餐好嘅慶祝吓呢個屬於香港人嘅星期啦😽🥂🍾 Champagne 香檳選用嘅係法國出產嘅Mini Moet & Chandon Imperial Brut,無年份,12%酒精,總共200ml,每人小嚼一杯。呢款香檳雖然冇年份,但都一直保持一致嘅水準同品質。佢非常之香,而且酸度偏低,容易入口,男女都好適合飲。🦪 新鮮生蠔 (4隻)生蠔綵用法國嘅新鮮蠔,非常肥美之餘味道仲好鮮甜,有少少海水嘅味道,加埋啲檸檬汁非常match😋🍉 西瓜拌清酒及蕃茄食完個濃味嘅生蠔,之後上枱嘅係清爽嘅清酒西瓜同蕃茄。西瓜好清甜,蕃茄仔都剝埋皮。我第一次食剝皮蕃茄,感覺到餐廳好用心同好講究。🍲 馬賽海鮮湯食完啲開胃前菜,就上餐湯啦。我揀咗海鮮湯,湯入面有一隻剝咗榖嘅蝦,又有蜆同青口,非常足料☺️ 個湯好濃味,超香
黃店 💛 #LabEat #尖沙咀

🟡 單據上寫「GFHG SDGM」
🟡 聘請愛港員工,提供住所協助
🟡 25/11推出何已完優惠
🟡 二月份醫護人員出示員工證可獲半價

🥂🍾 Champagne
新鮮法國生蠔

🦪 新鮮生蠔 (4隻)
西瓜拌清酒及蕃茄

🍉 西瓜拌清酒及蕃茄
馬賽海鮮湯

🍲 馬賽海鮮湯
食完啲開胃前菜,就上餐湯啦。我揀咗海鮮湯,湯入面有一隻剝咗榖嘅蝦,又有蜆同青口,非常足料☺️ 個湯好濃味,超香龍蝦味,好飲!
黑醋及橄欖油

🥖 餐包
Set dinner會跟一人一個餐包,個包脆脆哋,仲有支好靚嘅橄欖油同黑醋加添😙

🥩 炭燒澳洲M6牛柳
黎到主菜部分,首先上嘅係牛柳,仲配有🍄大啡菇、🥔油封薯仔、🍅蕃茄片。大啡菇超juicy,煮到好淋好好味。薯仔有入口即化嘅感覺,仲有油封薯仔特別嘅味道,但一啲都唔油膩!連蕃茄都非常用心,煎咗啲啲,又有調味。牛柳外表啡色,切落好淋身,入面係好靚嘅粉紅色,成熟度啱啱好,超正🤤
2020-05-03
西瓜拌清酒及蕃茄