餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2020-11-14 102 瀏覽
成日經過這間韓國燒肉店, 時常有一班人在門口等候. 當晚我有訂位, 到達後還要在門外等一會兒才可進入, 限時1.5小時用餐. 入座後, 爭取時間即落單食物種類都是以牛, 豬, 雞, 蔬菜, 海鮮&熟食之類別入座後, 檯面已有三碟前菜, 泡菜, 大豆芽菜, 麻油海帶&一支麥茶免費享用. 麻油海帶最好味😋, 我哋總共添食3碟🤫 其他兩款普普通通燒肉醬汁有麵豉醬&醬油供應. 煎pan側亦有雞蛋供應因限聚令情況下, 有社交距離, 枱距ok. 如正常情況下, 較為擠迫員工服務&態度良好, 主動清潔煎pan上的鑊燶. 當用餐接近1.5小時, 員工已送上帳單在你面前, 真的要準時交枱😅我哋今晚叫了以下3款餐廳推介燒肉+1款熟食:#107 美國Prime安格斯肉眼扒這塊牛扒超大, 牛味重 有肉汁 有咬口 👍👍#203 豬五花腩實物比我想像中厚切, 燒到中段剪開, 燒到脆卜卜進食, 味道&口感都不錯👍#207 豬肋肉醬腌腌醬料太多, 這個味道一般#605 煎泡菜餅煎餅太厚粉 缺泡菜味, 就算放上煎pan加熱, 味道&口感都是麻麻, 點汁食叫較為好些, 不過都是一般, 不推介👎

食物種類都是以牛, 豬, 雞, 蔬菜, 海鮮&熟食之類別

燒肉醬汁有麵豉醬&醬油供應. 煎pan側亦有雞蛋供應

我哋今晚叫了以下3款餐廳推介燒肉+1款熟食:
#107 美國Prime安格斯肉眼扒
這塊牛扒超大, 牛味重 有肉汁 有咬口 👍👍

#203 豬五花腩
安格斯肉眼扒&豬五花腩

#207 豬肋肉醬腌
腌醬料太多, 這個味道一般
豬肋肉醬腌

#605 煎泡菜餅