2018-12-09 3691 瀏覽
不嬲我就鍾意食辣野嘅,今次我就係為咗訓練下我男朋友食辣,所以帶佢嚟食西環呢間川菜。其實我自己都係第一次嚟,但之前見到朋友係社交平台分享左呢度嘅香鍋,覺得超級吸引,所以就帶咗佢黎食。講真我覺得呢度嘅餐牌選擇唔算好多,主要都係以香鍋為招牌!所以,我哋都冇乜叫其他嘢食反而係香鍋配菜嗰度揀多咗啲咁我哋喺涼菜方面就揀咗個涼拌土豆絲啦!我地叫了辣嘅佢唔會太辣不過!同埋唔會太重口味,而啲土豆絲好爽口,份量唔少,兩個人好夠食香港人鍾意食魚香茄子就一定㗎啦 配香噴噴白飯一流啊 原來川菜嘅魚香茄子後會比起我哋一般食嘅算啲,我自己都覺得幾特別嘅一樣都係咁香口架!不過呢就可能會重口味多少少啦!黎到最期待嘅香鍋我哋呢個香鍋就揀咗肥牛,蓮藕,寬粉,鵪鶉蛋同大腸我覺得呢我哋揀嘅配料都唔錯架,我自己最鍾意呢就係鵪鶉蛋同埋大腸鍾意嘅原因係因為佢哋都會表面都脆的,所以配埋辣好正!要注意嘅事其實我哋已經帶咗小辣,但我自己都覺得佢係比較偏辣所以如果唔食得辣嘅朋友又想試嘅可能要叫佢非常非常小辣!

咁我哋喺涼菜方面就揀咗個涼拌土豆絲啦!

我地叫了辣嘅

白飯

香港人鍾意食魚香茄子就一定㗎啦
配香噴噴白飯一流啊

黎到最期待嘅香鍋

我哋呢個香鍋就揀咗肥牛,蓮藕,寬粉,鵪鶉蛋
同大腸

鍾意嘅原因係因為佢哋都會表面都脆的,所以配埋辣好正!

白飯
  • 經典香辣鍋