2020-05-24 1605 瀏覽
之前ig有一排經常俾呢度既紅色雪糕洗牌 今次終於輪到我嚟呢度食吓佢既純素雪糕有幾正😆 真係幾意外 原來Vegan軟雪糕 無牛奶既軟雪糕原來都可以咁正 邊食邊睇吓鋪頭既介紹 原來呢個紅肉火龍果雪糕當中80%成份都係用咗菲律賓紅肉火龍果不過起講雪糕有幾正之前 先講吓原來呢度除咗純素雪糕之外仲有一啲小食 好似捲餅啦甜品蛋糕曲奇咁 飲品方面選擇都唔少 有冷榨果汁同沙冰咖啡茶 任君選擇 素都可以好多選擇🤩我地叫咗份小食捲餅share 呢份係日式芥末豆腐卷 裡面有好豐富既蔬菜 食落口感好豐富 好脆口 菜中間仲夾離住一啲豆類同豆腐粒 食落去都幾實在 裡面仲加咗啲芥末醬 令到呢件捲物清新得嚟又開胃 晏呢個靚捲餅之外仲叫咗冷榨果汁 叫咗杯神石榴雪梨檸檬汁 睇到呢個配搭唔錯喎🤯神石榴勁抗氧化 飲返杯補吓水都好😌 飲落幾清甜 價錢貴貴地但飲落好實在無添加 另外仲叫咗杯奇異果香蕉乳酪沙冰 沙冰幾幼細 入口係綿密個種 飲落奇異果香蕉乳酪三種材料既味道都好平均 比例幾好 飲落完全feel到真正個3樣材料既味道 天然好味舒服 無死甜同人工味 幾正😌嚟到戲肉 不得不提佢地嘅純素雪糕真係超正😋再行K11 一定會再去買

嚟到戲肉 不得不提佢地嘅純素雪糕真係超正😋再行K11 一定會再去買嚟食 分別叫咗個紅火龍果雪糕同榴槤雪糕 店員仲會問客人cone想要咩顏色 打卡一流 不過食落除咗賣相奪目之外 🤩食落質素都幾驚艷 純素既雪糕無奶成份原來都可以咁好味 真係好有驚喜🤯

呢兩款純素雪糕食落質地係介乎於我哋平時食開普遍既雪糕同雪葩之間 入口幾綿滑 果香都好出眾 紅火龍果個種味道好突出 仲會食到一點點幼細唔突兀既紅火龍果籽 好原汁原味咁帶到呢款水果既特色出嚟

鐘意食榴槤既人一定唔可以錯過佢既榴榴純素雪糕 一食落去好似食緊原件榴槤咁 不過入口係幼滑既冰同雪之間既質感 味道激香濃 入口之後好回味 口腔完完全全係充斥住榴槤既果香 可以品味到好味榴槤同樣既味道但體驗到唔一樣既滋味 勁推介大家行K11 musea既話嚟食吓佢既榴槤純素雪糕😋

• 榴槤雪糕
  • 火龍果軟雪糕筒