2020-07-10 1759 瀏覽
⧉今日係咩日子?Happy friday🙌🏿放工後梗係睇下邊度食好西啦,最近真係好鐘意去觀塘搵食,見耐無去過哈豆食台灣野,今晚就去食下!⊰⊹═════════════⊹⊱✎【芋泥奶凍吐司】➥『 吐司餡唔止有香滑嘅芋泥,仲加上平時就咁食嘅甜品奶凍,好有新鮮感,估唔到咁夾。平時就咁食芋泥感覺好濃稠唔係咁易吞。加上奶凍感覺更順滑更有奶香味,大大啖都無問題💜。』⊰⊹═════════════⊹⊱✎【甘梅薯條】➥『講到甘梅薯條,其實佢唔係甘梅做既薯條,而係地瓜。將地瓜切成條,裹上粉漿炸好之後撒上甘梅粉。因為形狀酷似薯條,又是甘梅口味所以叫做甘梅薯條。食得出甘梅薯條係炸制既時候把握好個火候,無炸過頭,一口咬下落去一點都無地瓜軟糯,真心超級無敵好食,手快有手慢無啦😋。』⊰⊹═════════════⊹⊱✎【珍珠豆漿紅茶】➥『感覺有d似港式奶茶,佢用左豆漿代替左淡奶,更突顯茶嘅香味。』⊰⊹═════════════⊹⊱✎【鮮果雪糕四味吐司】➥『集合朱古力、草莓、花生同埋大蒜黃油口味既木炭吐司,呢款配搭係我第一次食,感覺好新鮮,先用雪糕放係每個唔同口味既吐司上品嘗,真心感覺非常特別,一黎個雪糕有夠大,二
✎【芋泥奶凍吐司】
✎【甘梅薯條】
✎【珍珠豆漿紅茶】
✎【鮮果雪糕四味吐司】
➥『集合朱古力、草莓、花生同埋大蒜黃油口味既木炭吐司,呢款配搭係我第一次食,感覺好新鮮,先用雪糕放係每個唔同口味既吐司上品嘗,真心感覺非常特別,一黎個雪糕有夠大,二黎又有新鮮既蘋果、火龍果、橙、葡萄,完全係滿足晒我要求,滿分之作ღ😋。』
✎【鮮榨檸檬椰果】
➥『檸檬嘅香氣令人有種好清新嘅感覺,椰果好好咬,酸酸地好適合呢個季節飲。』
✎【台灣滷水拼盤】
➥『一款拼盤,有齊雞翼、豆腐、牛肉,滷蛋,豬腳同埋滷蛋。每樣都超入味,真係好好食。
✎【時菜】
➥『新鮮的蔬菜含有豐富的維生素、膳食纖維,唔洗加醬油已經好好味,係我的最愛😋ღ。』
⊰⊹═════════════⊹⊱
P.S:價格非常合理,呢度係無收服務費架(+分)ღ
2020-07-10