餐廳: FireBird
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-06-09 1175 瀏覽
同朋友行完銅鑼灣搵嘢食,行到嚟呢間餐廳見到幾特別,於是入座啦。餐廳環境唔係好大,不過好有日本居酒屋嘅感覺,見牌面寫住主打日式燒物同埋酒類。明太子自家製免治雞肉棒(⭐⭐⭐⭐💢)食日本嘢先黎串燒,揀咗雞肉棒,上面佈滿明太子汁幾特別。明太子芝士椰菜燒餅(⭐⭐⭐⭐💢)個燒餅好特別,大大塊,一邊鋪滿明太子汁,另一邊鋪滿燒汁,賣相好靚。個燒餅厚身,份量都幾大,鍾意明太子嗰邊多啲,因為個口感幾正。日本產霜降A4和牛壽喜燒(⭐⭐⭐⭐💢)個壽喜燒用料都幾充足,幾鍾意個豆腐,非常香滑。另外仲有啲蔬菜,同埋紅蘿蔔甜。嗰啲牛肉一片片,好薄,非常易於咀嚼,入口即溶,值得推介。三文魚刺身(⭐⭐⭐⭐💢)三文魚刺身一共有大概四件,幾新鮮。脆炸軟殼蟹(⭐⭐⭐⭐💢)脆炸軟殼蟹主要係我朋友點嘅,個人怕熱氣所以冇食,但係朋友就話味道唔錯。A4宮崎牛肉眼(⭐⭐⭐⭐💢)全晚最正係呢個宮崎牛肉眼,非常香口,燒製嘅程度啱啱好,唔會太燶,唔會太生。加埋少少鹽就完美喇,鍾意嘅話可以加埋芥末豉油。呢道菜價格相對較高,但係物有所值。餐廳好貼心,黎完一碟等你食完先再上另一碟,令人唔會一下子因為食得太快飽肚左就食唔落。 整體嚟講我覺得呢間日式餐

明太子自家製免治雞肉棒(⭐⭐⭐⭐💢)
食日本嘢先黎串燒,揀咗雞肉棒,上面佈滿明太子汁幾特別。
明太子自家製免治雞肉棒

明太子芝士椰菜燒餅(⭐⭐⭐⭐💢)
明太子芝士椰菜燒餅

日本產霜降A4和牛壽喜燒(⭐⭐⭐⭐💢)
日本產霜降A4和牛壽喜燒

三文魚刺身(⭐⭐⭐⭐💢)
三文魚刺身一共有大概四件,幾新鮮。
三文魚刺身

脆炸軟殼蟹(⭐⭐⭐⭐💢)
脆炸軟殼蟹

A4宮崎牛肉眼(⭐⭐⭐⭐💢)
A4宮崎牛肉眼

餐廳好貼心,黎完一碟等你食完先再上另一碟,令人唔會一下子因為食得太快飽肚左就食唔落。 整體嚟講我覺得呢間日式餐廳ok,有機會會再嚟。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FireBird 銅鑼灣邊寧頓街13號隆堡柏寧頓酒店地下

推介菜式: A4宮崎牛肉眼、脆炸軟殼蟹