2020-06-07 2845 瀏覽
同男朋友行街佢就帶咗我去中環一間好特別嘅餐廳,依間餐廳嘅裝修人內到外都非常有心思,播住廣東歌入到去有一種好有香港人嘅味道餐牌上面嘅嘢食同一般餐廳嘅叫法有少少唔同,首先可以揀咗主菜肉類先,然後其他配料就自己再加上去style 有少少似flat iron咁,而且每一樣嘅主菜價錢都非常合理比起其他餐廳仲要平,首先第一個主菜我同男朋友每人揀咗一款,我就揀咗安格斯頂級平鐵扒,而男朋友就揀咗法式豬鞍架配菜方面我哋就揀咗幾個,第一個就揀咗揸返薯條、之後仲叫咗一個沙律同埋芝士忌廉菠菜苗安格斯牛扒份量超大有兩塊,而且肉質係好鬆軟,味道條配得都唔錯,不過有少少偏鹹,以份量同埋性價比來講其實都幾高另外豬鞍架亦都係好大份,肉質非常之滑同埋好多汁食落去啖啖肉真係幾正,餐廳仲會俾咗幾款調味料你自己點加上去,就算味道唔夠都可以自己調校最值得一讚其實就係佢嘅小食,炸蕃薯條竟然配左黑松露醬,薯條非常之趣配埋黑松露嘅味道真係超正然後沙律份量都幾大份配咗好多嘅芝麻醬食落去好惹味,最後就係芝士忌廉菠菜苗,份量唔算多但係味道幾好配埋芝士就真係好好食餐廳嘅裝修同埋座位都做得唔錯,約朋友上嚟飲嘢傾偈真係一流,餐廳仲有好多唔同款式嘅

餐廳嘅裝修同埋座位都做得唔錯,約朋友上嚟飲嘢傾偈真係一流,餐廳仲有好多唔同款式嘅手工啤,我哋就揀咗一款比利時嘅手工啤,唔會太過苦澀如果鍾意手工啤嘅朋友都不妨嚟呢度一試