2020-11-14 1145 瀏覽
假日又係時候食好西! 今日一行四人去The Cheesecake Factory, 呢個位舊址係戲院, 所以呢間餐廳佔位好大, 好寬敞。不過燈光就好暗, 坐坐下坐到好眼訓。😴皇家焦糖咖啡 - 叫咗SKIMMED MILK, 但唔記得焦糖咖啡有CREAM 好飲泡沫咖啡 - 唔知點解泡沫咖啡D 泡係塌O既 🤷‍♀️香脆蟹肉球 - 一口SIZE, 香脆, 裡面好多蟹肉絲, 加埋個芥末醬, 好食! 街旁小漢堡 - 生菜同青瓜放喺旁邊, 隨個人喜好而放, 我哋都覺得好細心! 而且中間漢堡扒好鬆同濃味! 好食! 因為呢度O既CHEESECAKE 出名比較大件, 所以我哋叫咗2 件蛋糕4 個人SHARE, 事實證明呢個決定係非常正確的。GODIVA® 朱古力芝士蛋糕 - 成件蛋糕都係朱古力, 質地好實,  好難切開! 一入口滿滿O既朱古力, 甜而不膩, 大滿足呀! 忍唔住食完一口再一口! 仲要加埋CREAM TIM! D CREAM 好柔軟, 好SOFT, 唔甜, 如果唔係怕肥, 真係想食晒D CREAM 佢呀! 不過呢個就似朱古力蛋糕多D, 冇乜芝士味! 唔知係咪D 朱古力味已經蓋過芝士味。睇下!

好飲
皇家焦糖咖啡

泡沫咖啡 - 唔知點解泡沫咖啡D 泡係塌O既 🤷‍♀️
泡沫咖啡

香脆蟹肉球

而且中間漢堡扒好鬆同濃味! 好食!

街旁小漢堡

GODIVA® 朱古力芝士蛋糕

睇下! 裡面全剖都係朱古力! 好實!

GODIVA® 朱古力芝士蛋糕

無敵紅絲絨芝士蛋糕 - 外面係一層CREAM, 裡面係一層芝士蛋糕同JAM, 係減少咗芝士蛋糕O既膩感。不過食食下, 加埋出面層CREAM (白朱古力?)感覺漏過個朱古力芝士蛋糕。而同行O既細味就超級稱讚呢件蛋糕, 應該係呢件蛋糕不是我喜歡O既口味吧!
無敵紅絲絨芝士蛋糕

另外, 想講講
1) 我哋本身叫咗咸點同甜點, 落單後先想起甜點後上, 咁同返落單O既店員講, 原來本身佢已經好細心咁安排咗!

2) 埋單時我哋俾咗張信用卡個職員, 之後我哋等咗超過10 分鐘都未搞掂, 仲搵唔返果個職員TIM! 之後我哋搵另一個職員問, 佢都搵咗一陣先搵返果位職員, 然後果個職員O係圍裙個袋度拎返張卡同單我哋。我哋唔明點解要搞咁耐! 呢方面要改善!

整體嚟講, 呢度O既芝士蛋糕真係無敵, 有20+ 款俾客人揀, 食物質素都好好, 價錢中上。餐廳裝修有8 成同美國O既一樣, 可能因為咁, 燈光真係有D 暗! 如果可以光D 就好了!

下次如果再想食芝士蛋糕, 我一定會再去的!
2020-11-01
香脆蟹肉球