Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2020-10-13 7639 瀏覽
Mixed Cold Mezze Platter 🥠 ($185)叫platter 既好處就係唔洗諗揀邊款, 又可以一次過試曬唔同既野😌 呢個platter 有四款唔同口味既凍Dip: Muhammara/ Hummus/ Moutabal/ Labneh 另外再配白色既薄餅同埋Nachos🍞 佢地既薄餅比我係杜拜食果啲濕潤同埋冇咁嚡👍🏽 Muhammara 係紅色既dip, 睇落好似會好辣咁, 但係其實一啲都唔辣, 而且炭燒味都幾濃, 因為佢係用燒過既紅椒整加埋麵包碎同埋合桃混合出黎既醬Hummus 鷹嘴豆加芝麻醬混合而成, 口感好綿帶淡淡既豆味Moutabal 用左煙燻過既茄子, 芝麻同埋橄欖油混合而成既醬, 呢個味道怪怪地, 唔係太鐘意Labneh 呢個用料最簡單, 乳酪加Fresh Mint, 最簡單味道最好, 乳酪酸酸甜甜好開胃, 最鐘意呢個😍Shahrazad Mixed Grill 🍢 ($385)其實叫佢既原因係個擺盤好靚, 同埋可埋一次過試曬全部既肉類😂 我地得兩個人, 所以叫左個細既share, 多啲人既話可以個大既👭🏽 其實細呢份都已經超多肉, 基本上每個人起碼有

其實叫佢既原因係個擺盤好靚, 同埋可埋一次過試曬全部既肉類😂 我地得兩個人, 所以叫左個細既share, 多啲人既話可以個大既👭🏽 其實細呢份都已經超多肉, 基本上每個人起碼有三大舊肉, 好啱食肉獸🤩 有雞/羊/牛三款肉類, 全部都幾juicy 再配埋個garlic sauce 同埋sesame sauce 真係好正🤤 Platter 另外仲配左飯, 佢地既飯用左啲油同埋鹽去煮, 粒粒分明既飯帶少少油香味好正

One Thousand and One Night🌃 ($115)
呢個名令我諗起Aladdin, 好想坐上張飛毯度🌬 呢杯cocktail 用sparkling wine做base, 荔枝味做主調所以會偏fruity 啲, 好啱女仔飲🍸 裝飾方面用左玫瑰花飄浮係酒上面🌹

Prussian Blue💙 ($115)
呢個名感覺好優雅, 係我鐘意既藍色🔵 呢杯cocktail有個特別之處就係落完糖漿之後佢會由藍色變做紫色🟣 Cocktail 用Gin 做底, 藍莓味做主調, 飲落有少少提子味🍇

Arabian Spice 🌶 ($115)
飲到唔夠喉決定叫多杯, 酒係用Chilli infused vodka, 所以飲到後尾會有啲辣味係喉嚨度, 主調係青蘋果味, 飲落幾清新🍏

Date on the moon 🌙 ($85)
除左cocktail, mocktail都係另一個唔錯既選擇, 叫左呢杯又係以月亮命名既飲品🌛 其實佢係用中東超出名既椰棗加牛奶混合而成🥛飲品比較滐身,飲到啲椰棗碎, 飲飲下會覺得好甜🌚
2020-10-12
  • shahrazad mixed grill (small)