2020-05-26 5227 瀏覽
緣聚今日森仔去到荃灣搵食🤩🤩荃灣一向出名多好野食👍🏼👍🏼我今次搵到間一流既仼食火鍋店,仲要有埋刺身壽司🍣😍😍一次過滿足晒2個願望。先講下佢個位置先,佢位於眾安街大鴻樓。離地鐵🚇站大約10分鐘。不過,附近都好多野行,所以去開都幾多野行👍🏼而內部的環境寬敞,成層也是其的。所以,空間充裕,枱和枱間有一定距離。朋友們可以安心談天。而裝潢方面亦都十分新潮,光鮮👍🏼同時,店主十分有格調,餐廳打造得很時尚。食物自助區亦分得十分有系統,同時配上各種飾物,令客人很滿意👍🏼100分😁在食物方面,正如剛剛所說,食種類十分多。先講日本🇯🇵刺身,佢有赤海蝦🦞,三文魚🍣,帶子,呑拿魚。赤海蝦🦞十分鮮甜,滿有蝦味😻😻而且大大隻,好有口感🤩森仔我忍唔住,都食左3隻😻😻😻而三文魚🍣亦都十分肥美,滿有魚味但給絕乙不腥,真係好好味嫁👍🏼呑拿魚同帶子都好鮮甜,而且份量十足,可以仼拎,絕對唔係其他火鍋店的hea hea 刺身。而壽司方面,佢地亦有火炙壽司,真係令我喜麼望外。火炙三文魚燒到入口即溶,再加上沙拉🥗醬真係正到不行!而火炙蟹棒亦都好好食,佢用左北海道既蟹棒,用火槍燒完後,暖暖的,正🤩講反主菜,火鍋🍲材料有好很多種類,包
緣聚
今日森仔去到荃灣搵食🤩🤩
荃灣一向出名多好野食👍🏼👍🏼
我今次搵到間一流既仼食火鍋店,仲要有埋刺身壽司🍣😍😍
一次過滿足晒2個願望。

先講下佢個位置先,佢位於眾安街大鴻樓。
離地鐵🚇站大約10分鐘。
不過,附近都好多野行,所以去開都幾多野行👍🏼
而內部的環境寬敞,成層也是其的。
所以,空間充裕,枱和枱間有一定距離。
朋友們可以安心談天。
而裝潢方面亦都十分新潮,光鮮👍🏼
同時,店主十分有格調,餐廳打造得很時尚。

在食物方面,正如剛剛所說,食種類十分多。
先講日本🇯🇵刺身,佢有赤海蝦🦞,三文魚🍣,帶子,呑拿魚。
赤海蝦🦞十分鮮甜,滿有蝦味😻😻
而且大大隻,好有口感🤩
森仔我忍唔住,都食左3隻😻😻😻

壽司方面,佢地亦有火炙壽司,真係令我喜麼望外。
火炙三文魚燒到入口即溶,再加上沙拉🥗醬真係正到不行!

講反主菜,火鍋🍲材料有好很多種類,包括:牛肩肉,肥牛,黑豚肉,豬血,腸仔,名種既丸類,午餐肉等等
仲有新鮮既海鮮🦞連殻帶子,蠔🦪。
另外,係自助區亦有各種既蔬果,如生菜🥬,娃娃菜,蕃茄,皇帝菜,冬茹等等。
仲有一些熟食,如一口牛,蒸蛋,三文魚頭🤩🤩🤩
甜品吧亦都好正,有各種味道的雪糕🍦,乳酪等。本身有朱古力🍫吧,不過由於肺炎,所以已經停左。
飲品方面,亦有好多選擇,有酒精飲品,亦有汽水等。最正既係仲有熱飲☕️,熱維他奶和紙包飲品👍🏼👍🏼😍

係甘多樣食物當中,森仔最欣賞既係連殻帶子和牛肩肉。
連殻帶子大大隻,已經十分鮮甜。
完全沒有冰鮮味。
同時亦滿有口感👍🏼👍🏼👍🏼
配上壽喜燒的湯鍋,正丫喂😻

牛肩肉,肉質鮮嫩。
油脂分佈得非常好,不會太肥
而牛味特濃👍🏼👍🏼食落口,就知係靚牛。
和一般的肥牛和牛肉有很明顯的分別👍🏼👍🏼
和壽喜燒的湯底十分相配,更引起了牛肉的鮮味😻😻美味加倍😍

整體來說,緣聚係一間十分扺食,性價比高的火鍋店。而且現在做緊優惠,第二位半價,所以1個人都唔駛200蚊,食足2個鐘👍🏼👍🏼🤩正

• 特級牛肩胛肉眼