2020-07-20 2173 瀏覽
身邊總有一兩個雞煲控,雞煲癮發作無論任何天氣都話要食雞煲,而我又啱啱好想食黃金芝士雞煲,大家一拍即合。黃金芝士雞煲 米走雞的黃金芝士雞煲出名邪惡,味道特別濃郁,而且係自創口味,怪不得人氣長期高企。小煲二至三人份量已經食得飽飽,當中配料洋蔥、中芹、芫茜,加上柔軟嫩滑啖啖肉的雞件,吸收晒整個芝士美味精華,好味到不得了。這裏最可愛是激量 芝士碎不用附加收費,芝士迷簡直開心到大叫,勁濃郁的芝士香味,激量拉絲的感覺,非一般筆墨可以形容,私心推介一定要食!食飽飽雞件之後,仲可以繼續加芝士湯就可以打邊爐。秘製牛坑腩滋味無窮的秘製牛坑腩,不是每一個地方都可以吃到這種味道,秘製香味回味無窮,牛坑腩肥瘦適中,肉味濃郁,加上芝士湯的精華,味道得以提升,層次感豐富。手打五寶拼盤個人覺得手打蝦丸最有驚喜,香味濃郁而且突出新鮮味道,口感爽滑彈牙,墨魚丸又有咬口,鮮牛丸更加係不能錯過的香濃滋味,最貼心就係可以叫半份,兩個人食又可以試多幾款口味。鮮製五拼餃又係另一個經典之處,一次過試晒唔同餃嘅口味,鮮牛肉餃和菠菜豬肉餃最啱我心意。鮮炸響鈴放入濃郁的芝士湯底,輕輕滾幾秒,吸收了芝士湯的美味,滋味無窮。

黃金芝士雞煲

食飽飽雞件之後,仲可以繼續加芝士湯就可以打邊爐。

秘製牛坑腩

手打五寶拼盤