2020-06-14 1219 瀏覽
師傅約左小黃人食飯,為方便小黃人所以揀左喺呢個地區食,當時外面都幾大雨,但又冇話特別想食d乜,所以最後行左一陣就揀左呢間食店。入到去又冇乜人,但感覺好似就收工咁,其實當時只係晚上8點鬆少少,不過伙計照樣招呼入座,所以就入左去坐。坐底睇下有乜野食,見個晚餐都幾抵食,有前菜,有主菜,有飲品都係70蚊左右。於是師傅揀左辣肉腸墨西哥汁意粉同南瓜忌廉湯,而小黃人就揀左柚子汁雜菜沙律同慢煮紅酒牛尾意大利粉,再配上兩支果汁,另外再加左炸薯條配黑松露醬。落完單等一陣就有得食,前菜先上柚子汁雜菜沙律同南瓜忌廉湯,先講下個沙律,柚子汁幾清爽香甜,入口舒服,而南瓜忌廉湯就普普通通,未算吸引。再講炸薯條配黑松露醬,炸薯條堪稱失敗,薯條屬於粗身但完全冇味道,連基本嘅薯味都冇,就算點黑松露醬也不見突出,感覺比老麥的還要差,令人失望。再講下個辣肉腸墨西哥汁意粉,意粉爽口汁底唔算太辣,加啲辣椒仔就額外惹味,至於慢煮紅酒牛尾意大利粉師傅就試左個牛尾,都煮得幾腍幾入味,聽小黃人講都收貨,應該不俗。最後兩支果汁係樽裝,味道冇特別,但就感覺特別衞生。總括而言,食物質素屬中上,環境舒服,衞生乾淨價錢相宜,由於師傅並不喜咖啡,所

總括而言,食物質素屬中上,環境舒服,衞生乾淨價錢相宜,由於師傅並不喜咖啡,所以沒有試到,唔知咖啡水準得唔得呢? 呢間食店,有機會都會再黎嘅,始性價比都高。食完飯都係9點鬆少少,但店內已進行清潔,為免阻礙收工,師傅同小黃人都係撤退為妙。
柚子汁雜菜沙律
南瓜忌廉湯