2020-10-30 4501 瀏覽
之前嚟旺角食lunch嘅時候食過呢間餐廳~今日放咗學嚟到旺角呢邊,見到呢間餐廳有火鍋食,就想來試吓佢嘅火鍋😍我同friend兩個人選擇左精選肉類二人套餐🤣精選肉類二人套餐$488我哋叫咗兩個單人鍋~有唔同嘅湯底選擇👍🏻夫妻湯係二十四小時熬製牛骨湯~感覺有少少辣🙈不過接受到😂入邊有唔同嘅材料~有辣椒乾,白豆蔻,鴨血等等~好豐富🥰火鍋材料淥入去好香😋暖男鍋個名好特別🤣其實係人參藥膳鍋🥰超級補嘅湯底👍🏻有黨參,紅棗,枸杞,淮山,花膠同埋雞😍好適合進補☺️個湯底幾甜,幾好飲☺️啲雞幾好味😋食落感覺幾新鮮💕美國頂級肥牛一片薄片嘅肥牛😍食落感覺肉質嫩滑,啖啖肉🤣而且係半肥瘦嘅牛肉☺️幾正😋加拿大牛舌牛舌食落幾香同埋幾有咬口😋幾鍾意佢嘅質地👍🏻西班牙黑毛豬好新鮮嘅黑毛豬肉😍一咬落去肉汁出晒嚟😋幾正👍🏻美國穀飼牛肉好大片嘅牛肉😍同樣地咁新鮮👍🏻好爽口~而且幾juicy😋牛筋丸,豚肉黑松露丸好大粒嘅牛丸🥰好彈牙😂咬落啖啖肉😆黑松露都幾正👍🏻食到佢嘅黑松露香味😋菜肉餃,鮮蝦菜肉雲吞餃子同雲吞皮薄餡多🥰而且有蝦肉,幾新鮮☺️幾好味😋雜錦野菜有好多唔同種類嘅菜😍生菜,油麥菜,冬菇,粟米,紅蘿蔔等等~好健康👍🏻好豐富🥰

精選肉類二人套餐$488

西班牙黑毛豬
好新鮮嘅黑毛豬肉😍一咬落去肉汁出晒嚟😋幾正👍🏻

美國穀飼牛肉
好大片嘅牛肉😍同樣地咁新鮮👍🏻好爽口~而且幾juicy😋

牛筋丸,豚肉黑松露丸

菜肉餃,鮮蝦菜肉雲吞
餃子同雲吞皮薄餡多🥰而且有蝦肉,幾新鮮☺️幾好味😋

雜錦野菜

紅薯粉
幾鍾意食紅薯粉😍好滑好爽口💕透明形狀,長長哋~幾好食😋

炸魚皮,黃金卷
炸魚皮幾香脆😋黃金卷擺落湯底淥一淥再攞上嚟食,又脆又柔軟☺️幾正👍🏻

餐廳會播台灣歌手嘅流行曲或者普通話歌🥰氛圍幾正👍🏻
2020-10-29