2019-11-05 1753 瀏覽
朋友好鍾意食魚無論係魚生定係魚湯米線都啱🐟今日約咗食飯但係諗唔到食咩上openrice望下 見到呢間專食魚麵嘅 佢二話不說就話一定要試-😋四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬($92)其實有分兩種:魚烏冬同魚麵烏冬係50%魚肉 麵就係70%魚肉老老實實 我對魚唔係咁大興趣 所以就揀咗魚肉含量比較低嘅魚烏冬估唔到好有驚喜 顛覆左我對魚嘅偏見🙈首先個配搭好新奇 我以為魚麵多數都係放湯上 點知佢就整到好似撈麵咁😍醬汁一流 麻辣好香幾正宗 我覺得麻多過辣麵質彈牙 其實唔係好食得出魚味 魚烏冬吸汁能力高 每一啖都係有麻辣香牛肉偏瘦但係唔鞋口 有成五六件 唔會出現唔夠餸嘅情況-😋自家製濃魚湯飯($76)魚湯清甜 感覺係冇味精 配上招牌墨魚卷 切成三角條形有一壺湯喺隔離 比你自己控制湯嘅份量 唔會咁快凍👍🏻-😋小食拼盤($68.6)午市小食七折 原價$98 咁抵點可以唔叫😨個醬好出色 黑松露味好出 點咩都好味薯條好脆 裏邊唔係空心嘅蕃薯條比薯條更加好食 好甜不過甜得黎好自然招牌墨魚卷係我成個拼盤最鍾意嘅相比之下春卷冇咁突出 中間比較空心雞翼應該係即叫即炸因為上枱嘅時候熱到辣口 外皮超脆-😋香口脆炸魚皮($14)魚
朋友好鍾意食魚無論係魚生定係魚湯米線都啱🐟
今日約咗食飯但係諗唔到食咩

😋四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬($92)

其實有分兩種:魚烏冬同魚麵
烏冬係50%魚肉 麵就係70%魚肉
估唔到好有驚喜 顛覆左我對魚嘅偏見🙈

醬汁一流 麻辣好香幾正宗 我覺得麻多過辣
牛肉偏瘦但係唔鞋口 有成五六件 唔會出現唔夠餸嘅情況
😋自家製濃魚湯飯($76)

魚湯清甜 感覺係冇味精 配上招牌墨魚卷 切成三角條形
有一壺湯喺隔離 比你自己控制湯嘅份量 唔會咁快凍👍🏻
😋小食拼盤($68.6)

午市小食七折 原價$98 咁抵點可以唔叫😨
個醬好出色 黑松露味好出 點咩都好味
薯條好脆 裏邊唔係空心嘅
蕃薯條比薯條更加好食 好甜不過甜得黎好自然
招牌墨魚卷係我成個拼盤最鍾意嘅
相比之下春卷冇咁突出 中間比較空心
雞翼應該係即叫即炸因為上枱嘅時候熱到辣口 外皮超脆
😋香口脆炸魚皮($14)

魚皮好薄身而且好脆 有少少調味 唔會齋咸
我哋用小食拼盤個黑松露醬點 估唔到又幾夾😆
😋玫瑰花茶(+$22)

估唔到呢度飲品都有好多選擇
淨係茶都有好多款
因為唔係好舒服 揀咗味道清淡嘅玫瑰花茶
餐廳好細心咁用蠟燭坐熱 保暖又美觀
😋凍鮮奶咖啡 (+$13)
入口香滑 朋友平時唔多飲咖啡都話唔錯
  • 小食拼盤