2020-06-07 268 瀏覽
是日同朋友行完街,上網見到zi,決定一於試下。店舖較細,所以需要啲時間等位,坐低之後店員解釋最低消費,但唔包括食物(咁如果唔想飲野只想食點算?)首先我地叫左green同牛油果昔,green既感覺有啲似五青汁,味道偏甜。相反,食完野再飲,味道飲落會覺得稍酸。Green既泡沫佔左杯既一半,令人懷疑飲緊果汁定泡。而牛油果昔,飲落會好似飲緊椰青咁,椰子水cover左原先既牛油果味,令到牛油果既味道沉沒左。飲落去比Green都較為smooth!食物方法,我地先叫左牛油果蟹肉意粉,上碟係綠色十分吸晴。醬汁方面恰好,並唔會食幾啖就唔想食同油膩,而且汁料同蟹肉都好夾,唔會覺得奇怪。蟹肉份量都足夠,冇偷工減料。一開頭望落去,覺得好細碟,食食下都有飽肚既感覺了。小食方面叫左人人都話好食既芝士蘑菇釀雞翼。上枱時超級熱,放耐左先食味道仍然在,唔會減淡。雞翼入面十分足料,就咁睇都漲哂,好似爆出黎咁。有肉汁,有足料,入面仲有滿滿既芝士,十分推介!系甜品方面,我地叫左開心果蛋糕,味道不會過甜,帶有一點清新,食飽再食都唔會過膩。不過奶味比較重,對於唔太鍾意奶味既朋友,可以選擇另外兩款蛋糕。最後,鬧市中可以搵到間cp值

最後,鬧市中可以搵到間cp值高既餐廳,認為可覆桌。
  • 芝士磨菇釀雞翼