餐廳:Dragon BBQ Bar (大埔)地址:大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖之前係大埔食過芝加哥串燒酒場🍻,覺得果到嘅氣氛同串燒都唔錯,係介紹之下今次去左同區美豐花園地下嘅Dragon BBQ Bar🥂,呢間分店唔同嘅係佢地以fine dining為主一間好嘅餐廳除左食物同環境之外,有好嘅service都會令客人食得開心好多🥰,呢間酒吧除左係黃店之外,服務亦都係一流👍🏼,成餐晚飯嘅過程見到侍應熱情款待客人同盡量滿足客人需要,so nice黎得酒吧緊係唔少得叫返兩枝啤酒,佢地主打生力啤酒🍻,happy hour $33一枝,San Mig Light較Pale Pisen啖啲,酒精含量較少,清新易入口又唔易肚脹,初飲嘅人岩哂😆;生力啤San Miguel Pale Pilsen就唔洗講啦,拎過唔少啤酒大獎,除左有槐花香🌸,口味仲好均勻,難怪被推崇做亞洲最佳口味啤酒香草雞翼 ($48)一碟四隻、唔油膩得黎又香脆惹味🤤,原因係雞翼加左唔少胡椒、鹽、香草等調味料係面炸燒烤菇配黑松露醬 ($58)極力推薦嘅菇菇🍄,炸過燒過嘅大啡菇新鮮而多汁,菇味香濃,一咬菇汁就係口中四濺😍,加埋黑松露
餐廳:Dragon BBQ Bar (大埔)
地址:大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖

香草雞翼 ($48)

炸燒烤菇配黑松露醬 ($58)
加埋黑松露醬嘅配搭真係令人引唔住食完一舊又一舊

紅酒燴牛脷 ($58)
紅酒汁味道調配得剛好😋,牛舌有咬口又唔會過韌而難以咬開,呢個價錢都算抵食

保雲酥羊架 ($118)
$118有三大塊好厚肉嘅羊架🐑,可以揀3/5/7成,我就揀左5成,羊架落足料去醃製,
羊羶味唔算太濃,加埋薄荷汁同檸檬汁更清新🍀,愛羊之一要一試了

蒜香辣椒欖油意粉 ($68)
呢個意粉簡單得黎又好好色🍝,蒜頭🧄、辣椒🌶️同橄欖油炒成嘅意粉好香,可以按個人喜好選擇辣嘅程度😎,配埋其他叫左嘅食物一齊食就岩岩好了
2020-06-04
  • 炸燒烤菇配黑松露醬