資訊:

2020-10-22 4933 瀏覽
今日放工返到嚟尖沙咀食左一個好有喜出望外嘅西餐原本我哋只不過以為佢係一啲高級少少嘅西餐,冇諗過佢比想像之中更加好食,更加有水準。點解咁講呢因為其實門面裝修來講我哋就唔覺得佢好特別但係佢特別在於佢嘅食物質素實在係喜出望外,我哋坐低決定叫二人套餐晚餐嚟試吓啦因為睇落去好似都幾吸引嘅,咁首先佢會比左背向返到嚟先啦然之後嚟咗個意大利式嘅餐前包,麵包烘得好好食,令我懷疑去咗歐洲。之後嚟嘅就係每人兩隻嘅法國新鮮生蠔!食落好有鮮味,海水味,正!之後前菜分別有三款,西瓜半清酒啫喱蕃茄,車里茄比較甜,好refreshing。輕煎芝麻吞拿魚卷,熱情果醬同好夾。意式生牛肉他他,配搭一流。之後嚟ge係北海道粟米濃湯同埋馬賽海鮮湯粟米濃湯最有驚喜嘅地方佢係飲落去嘅時候會有淡淡的粟米蓉喺入邊。海鮮湯就有一隻好大嘅青口。終於到到主菜啦第一道相嘅主菜呢就係炭燒澳洲M6牛柳,佢擺得非常之靚啦食落去呢亦都非常之好食喎好有牛肉嘅香味,係喺香港難得食到未到咁豐富嘅牛扒因為出邊實在太多都係雪藏㗎啦,好好好好食。然後嚟gei就係龍蝦海鮮意大利飯,非常之鍾意呢個菜式因為佢嘅飯係分別有墨魚汁飯同埋海鮮汁飯再配合佢好新鮮嘅海鮮包括龍蝦
輕煎芝麻吞拿魚卷,熱情果醬同好夾。
意式生牛肉他他,配搭一流。
之後嚟ge係北海道粟米濃湯同埋馬賽海鮮湯
然後嚟gei就係龍蝦海鮮意大利飯,非常之鍾意呢個菜式因為佢嘅飯係分別有墨魚汁飯同埋海鮮汁飯再配合佢好新鮮嘅海鮮包括龍蝦大蝦,蜆肉等等!而且份量唔會太多啦領導人食完之後呢並沒有好飽好飽嘅感覺
所以最後有套食埋呢個甜品,金箔芒果栗子卷呢個甜品最正嘅地方係佢好多朱古力之外但係佢都有個Mose 中和返,令到甜品唔會過分甜而係酸同甜啱啱好!
好開心呢餐食到我哋巧滿足
2020-10-12