2020-10-08 6374 瀏覽
早前朋友話上網見到呢間韓燒感覺幾地道,評價都唔差,就話想試下,所以今日收工就同佢一齊去左旺角試。佢地分左兩個set,分別係大君同世子。大君本身已經包左大部份既食物,包括肉類,海鮮,菜類,熟食等等,而世子就有多少少比較特別既食物。前菜既豆芽同泡菜,泡菜比較辣,唔食得辣既朋友要量力而為~而豆芽超好食!爽口,調味亦好,我地係咁refill黎食哈哈!我地都叫左唔少野試,牛肉推薦LA牛排同牛前胸腹肉。呢兩款既油花同肉比例比較好,入口又香又好食。而我私心推薦既野食分別有豬皮,牛腸,辣豬腸,雞腎串,帶子同油蛤。第一次見燒肉會出現豬皮咁樣野,燒到個邊少少脆,稍為黏口咁就最好食!辣豬腸同牛腸都好甘香肥美,特別欣賞佢既牛腸唔係好難趙個種。另外雞腎串新鮮爽口,但建議拆出黎,擺埋一邊燒比較易熟。帶子要叫唔連殼個款,特別鮮甜,亦都好易燒。油蛤比較咸,但係咁樣燒幾好食!另外要提既係一樣特別既食物,醬油蝦。蝦肉新鮮爽口彈牙,調味咸咸甜甜,令人想不停繼續食。未試過既朋友強烈建議叫黎試試!

2020-10-05