之前嚟過食中午飯,第一印象已經好好,覺得野食好味,價錢比其他舖貴少少,但係值。今次係經過,天氣凍凍地,想搵煲仔飯食,咁岩見到囍囍門口有煲仔飯餐牌,所以諗都唔諗,就入去食喇。一入到去,有個女服務員勁勤力去serve我地,好有禮拜同好幽默;另外有個男服務員就推介佢地今期promo,不過我地想食煲仔飯多d叫完野食,女服務員拎左兩碗好熱嘅中湯嚟,一試,係好好味嘅老火湯,好重料嘅味道之後,煲仔飯嚟到,服務員幫我地開蓋加埋豉油同蔥,好細心。等左3分鐘,急不及待食喇!好好味!好好味!好好味!(重要嘅事情要講3次先得)我地叫左北菇滑雞臘腸煲仔飯+窩蛋沙爹牛肉煲仔飯。以前喺其他地方食煲仔飯,d臘腸係好難咬開,但係囍囍就唔同,好易咬開,皮都好脆,好香好新鮮咁雞肉就好滑、飯好香好新鮮。而蛋牛飯就特式d..陣味同平時唔似,可能佢唔係就咁牛肉,係沙爹牛肉,不過都好好味!整體上,北菇雞飯果個好味d,下次想食煲仔飯實會再嚟呀!

(重要嘅事情要講3次先得)

整體上,北菇雞飯果個好味d,下次想食煲仔飯實會再嚟呀!
2019-11-29