招聘中
月薪
$18,000-$25,000
月薪
2020-06-07 2189 瀏覽
疫情下好耐冇同honey外出撐撐檯腳啦。難得大家都放假輕輕鬆鬆享受一下二人世界。同事試過WM Cafe and Bar位於馬鞍山店,佢話值得推介。於是我哋就去咗家附近位於大埔八號花園店晚餐。餐廳雖然細細,但座位空間感大。實木檯配半圓形椅背梳化凳, 同紅磚牆紙顔色協調,令人優閑舒服。餐廳有三間店鋪,主打西餐:沙律、套餐、意大利飯、意粉、薄餅、甜品……選擇都非常多。每晚食一款Set dinner,都要大半個月先試吃完我哋點了2個晚餐(B)拿破崙三色腸意粉🍝🍴(Q)WM 威靈頓牛柳🥩🍽️另外晚餐配忌廉蟹肉龍蝦湯餐包 咖啡/茶(熱)朱古力香蕉忌廉薄餅 餐包鬆軟,配幼滑creamy忌廉蟹肉龍蝦湯,好味!拿破崙三色腸意粉睇落普普通通,但除了三色腸煎到香口外,意粉軟硬度控制剛好,每條意粉都掛上酸酸甜甜醬汁、有口感。叉燒酥、酥皮湯就食得多,酥皮牛柳(WM 威靈頓牛柳)就第一次食。薄薄嘅金黃色酥皮外層,包著粉嫩牛柳,完全不滲血水,口感軟嫩。配上薯蓉、蕃茄同生菜絲,平衡味蕾。估不到疫情下毫不影響大廚師廚藝、有驚喜餐飲加$18可升級為梳打特飲。呢两杯熱情果菠蘿梳打同荔枝蜜桃梳打清香微酸,消暑解渴!剛做好嘅朱古

。於是我哋就去咗家附近位於大埔八號花園店晚餐。
每晚食一款Set dinner,都要大半個月先試吃完

我哋點了2個晚餐
(B)拿破崙三色腸意粉🍝🍴
(Q)WM 威靈頓牛柳🥩🍽️
另外晚餐配
忌廉蟹肉龍蝦湯
餐包
咖啡/茶(熱)
朱古力香蕉忌廉薄餅

餐包鬆軟,配幼滑creamy忌廉蟹肉龍蝦湯,好味!

剛做好嘅朱古力香蕉忌廉薄餅,朱古力同香蕉非常夾,薄餅香軟美味,為晚餐寫上完美句號。

疫情不但沒影響餐廳嘅食物質素,服務質素和環境衛生都同樣值得一讚。
  • WM威靈頓牛柳