2020-07-13 142 瀏覽
今日喺元朗食晚餐,來到稚呢間日本便當店,感覺就像去到了日本吃便當一樣,雖然鋪面不是太大,但麻雀雖小五藏俱全。我們點了這裏出名的咖喱雞扒飯同埋照燒雞扒飯,這兩個雞扒都是香烤的,剛上枱墊聞到陣陣的烤雞扒的香味,兩份便當都會有麵豉湯附上,亦都會有日本的白飯,這個飯也是很有口感好好咀嚼,絕對係正宗的日本米。咖喱的香烤雞扒的是日本咖喱,咖喱味不會太濃,但配起這個雞扒也是十分之好味,咖喱撈埋白飯再咬一口雞扒真係好夾呀🤤照燒雞扒都唔輸蝕,香香的照燒雞扒配上一些紫菜,還有一些酸蘿蔔,送起飯上嚟都真係讓人很滿足㗎,真係好有日本嘅風味啊。呢度也配有日本的舊歌,一邊聽住音樂一邊品嚐着日本嘅便當,唔講真係以為去咗日本食晚飯,這裏 感覺不會太吵,所以傾偈食飯都係一個唔錯嘅選擇,下次來開元朗想搵個地方同朋友食個便飯就可以嚟呢度食返餐啦。
2020-06-29