CHEF STAGE de Eddy Chu

2020-07-09 533 瀏覽
今晚閏蜜請我到這間餐廳食飯慶生餐廳面積不算大,但景觀尚算開揚!套餐有自選五道菜或二人餐,也有散點菜式。我們最後揀了2人套餐$1488,豪一豪套餐包:海鮮拼盤 - 有四隻生蠔(新鮮爽口),凍蝦(彈牙),2隻磯燒鮑魚(味道oK),帶子(個汁麻麻地),大蜆(冇沙)香蒜包 - 剛焗好,包身鬆化,蒜味香,好食冬陰蝦湯 - 好大驚喜冬陰味香,湯質感滑,有蝦同蘑菇,辣辣地好飲開胃蘑菇湯 - 每啖湯都食到蘑菇粒,菇味香濃,好飲焗法國田螺 - 每人一碟新鮮出爐的焗田螺,薯蓉焗得好香好creamy,食落有薯仔粒。田螺外層脆皮,配上香草醬,一啖一口,口感豐富,好好味清酒蟹肉年糕 - 每人一碟熱辣辣的年糕,煙煙韌韌,個醬就蟹味鮮甜,有啖啖蟹肉,超好食主菜任選2款:慢燒美國牛肉眼 - 牛肉燒得剛好,肉質不鞋口無渣,牛肉邊位燒得脆脆的,好食配菜每款都烤過,味道都好出色,而最特別拌菜是芋頭泥,本人第一次食,覺得好特別,不錯橡果黑毛豬 - 黑毛豬厚身肥美肉嫩,配上清甜菠蘿加巴西葉食,可減去油膩感甜品 - 也是每人一碟,但已經食到好飽,所以覺得普通了點另外包每人一杯飲品(可含酒精飲品),有加一收費。埋單後有$100Co
今晚閏蜜請我到這間餐廳食飯慶生
餐廳面積不算大,但景觀尚算開揚!

套餐包:

香蒜包 - 剛焗好,包身鬆化,蒜味香,好食

冬陰蝦湯 - 好大驚喜
冬陰味香,湯質感滑,有蝦同蘑菇,辣辣地好飲開胃

蘑菇湯 - 每啖湯都食到蘑菇粒,菇味香濃,好飲

主菜任選2款:

甜品 - 也是每人一碟,但已經食到好飽,所以覺得普通了點

另外包每人一杯飲品(可含酒精飲品),有加一收費。埋單後有$100Coupon,下次惠顧可使用!

值得讚賞是每道菜隻碟都是熱的,可保存食物熱度,好有heart

海鮮拼盤

焗法國田螺