2020-03-26 2884 瀏覽
心思思想食香口野,諗起朋友之前提起過一間喺韓國有好多分店的Outdark炸雞,正好可以去試下。主菜當然要點炸雞!甜辣醬口味的炸雞我地平時都好常見,所以今次就揀左呢到特有的香蒜蜜糖口味。估唔到炸雞份量都唔少,仲有薯條同埋薯格做配菜,炸雞是即叫即炸的所以上碟個陣仲喺熱辣辣好脆口。每件炸雞都沾滿了蜜糖醬,味道甜甜地帶陣陣蒜香,有種魔力令人食唔停口。雞件外層唔厚粉,食落啖啖肉又無骨,岩哂我呢啲懶人!隨炸雞仲附上四種唔同口味嘅醬汁同埋腌蘿蔔,一次過可以試勻甜酸咸辣四種味道。我就最鍾意酸酸地嘅千島醬,可以中和返炸雞的肥膩感。📌炸醬麵大大的一碗炸醬麵麵質有咬口,炸醬汁味道比我喺其他餐廳食過的要濃味,朋友食到津津有味。📌東萊海鮮煎餅除左炸雞之外,我地仲叫左一份海鮮薄餅,成個餅都用左好多蔬菜同海鮮製成,海鮮有蝦同埋八爪魚仔,整塊厚厚的非常足料,同朋友兩個人食完都覺得好飽。呢到嘅飲品味道都讚得一讚,Blueberry Yogurt Smoothie的乳酪味好濃郁,口感也名符其實的幼滑,而另一杯Mango Ade的芒果味也很真,飲落清新順口。餐廳燈光比較暗,營造出滿天星星的效果,氣氛舒適柔和亦都好特別呢,岩

📌炸醬麵

📌東萊海鮮煎餅

餐廳燈光比較暗,營造出滿天星星的效果,氣氛舒適柔和亦都好特別呢,岩哂同朋友嚟吹水食炸雞

• 香蒜蜜糖炸雞