2020-07-12 888 瀏覽
終於放寬咗限聚令,成班舊同事約出去食飯。見到Openrice有Coupon,$179就食足3個鐘,可以邊食邊吹水。一大盤的刺身,顏色鮮明的刺身非常新鮮,加上塊塊都厚切,真係啖啖肉!同其他放題店唔同,呢到除咗有刺身外,仲有泰式生蝦刺身,入口酸酸辣辣,非常惹味。珍寶帶子刺身大大粒,又夠晒軟滑,!如果大家唔夠喉,仲可以加85蚊仲可以任食生蠔同埋海膽軍艦,再加清酒梅酒任飲。最衰有同事唔想飲酒,所以我哋今次無加到,下次再約班酒友嚟試下。雖然食放題唔應該食咁多壽司,不過有啲刺身唔可以就咁叫,所以我都叫咗鰻魚壽司、花之戀、帶子壽司、甜蛋壽司,同埋吞拿魚蓉壽司。我最愛嘅鰻魚壽司燒得都幾香,加埋甜甜嘅燒汁就更香口。食完刺身嘅帶子唔多夠,所以我再叫埋壽司。炙熱海膽蝦都係唔錯的選擇,表面燒香的玻璃蝦,食落幾惹味。芝士焗生蠔同帆立貝用錫紙兜住,蠔肉唔係太多粒,不過勝在芝士醬夠香。帆立貝用洋蔥炒香,加埋辣椒炒埋一碟,所以好香口!菠蘿又係必食,超級Juicy!一咬落去啲菠蘿汁咇晒出嚟,真係好鬼正!食飽又係食雪糕嘅時候!有維記雪糕同雪米糍任食,另外仲有韓式雪條。大家記住留肚食!

珍寶帶子刺身大大粒,又夠晒軟滑,!

我最愛嘅鰻魚壽司燒得都幾香,加埋甜甜嘅燒汁就更香口。

食完刺身嘅帶子唔多夠,所以我再叫埋壽司

炙熱海膽蝦都係唔錯的選擇,表面燒香的玻璃蝦,食落幾惹味。

帆立貝用洋蔥炒香,加埋辣椒炒埋一碟,所以好香口!