2020-07-06 1097 瀏覽
今晚去左觀塘同朋友食飯, 朋友提議去小火焰食韓國野, 7點半去到已經好多人等緊位, 好彩等左陣就可以入得🤭, 餐牌上有單點同套餐選擇, 種類多價錢亦唔貴, 我地最後叫左一個明洞二人套餐試下🤗海特芒果啤酒🥭🍺芒果汁味重, 啤酒味較淡, 但整體味道唔錯的!白桃乳酸特飲🍑🍹白桃味幾濃而且有一絲絲果肉, 甜甜酸酸非常解渴😋!黑醋炸韓國豬肉餅🐖小妹第一次食黑醋加豬肉餅E個配搭, 黑醋味幾香, 同豬肉幾夾, 豬肉餅口感彈牙唔鬆散!薄烤牛肉野菌沙律🐂🍄🥗薄烤牛肉好香好嫩, 牛味幾濃, 加埋爽脆沙律菜同溫泉蛋蛋汁, 非常醒胃!迷你滷豬手粉絲鍋🐖🥘滷豬手幾入味, 口感軟腍有彈性, 湯汁味道唔錯唔會太濃味, 粉絲掛到湯, 雖然係迷你但份量都唔算少!柚子明蝦水冷麵🍊🦐🍜蝦肉🦐爽口彈牙, 冷麵份量幾多, 口感煙韌, 入面仲有柚子肉🍊, 味道酸酸甜甜, 十分清新, 建議加埋泡菜落去食, 辣辣地🌶更能刺激味蕾😋!傳統泡菜香蕉朱古力窩夫🍌🍫🥞窩夫口感好脆, 配搭埋蜜糖🍯同朱古力醬🍫, 整體味道唔錯, 不過不失!

海特芒果啤酒🥭🍺
芒果汁味重, 啤酒味較淡, 但整體味道唔錯的!
白桃乳酸特飲🍑🍹
白桃味幾濃而且有一絲絲果肉, 甜甜酸酸非常解渴😋!

黑醋炸韓國豬肉餅🐖

薄烤牛肉野菌沙律🐂🍄🥗