2020-05-27 4864 瀏覽
今日去左尖沙咀食晚餐, 去左食韓國野, 但呢間餐廳唔係係韓國街, 係厚福街H8上面去到餐廳, 就見到人山人海! 星期一都全場爆滿! 好彩朋友有BOOK位, 如果唔係應該有排等餐廳環境好有韓國氣氛食物選擇都幾多, 基本上你叫得出既韓國食物都有, 炸雞, 炒年糕, 飯卷…….而我同朋友就揀左以下三樣野食:半份炸雞 (甜辣): 估唔到半份炸雞既份量係咁多! 除左炸雞之外仲有好多炸物配料, 炸薯塊, 薯條! 炸雞食落去真正做到外脆內嫩, 入面仲有肉汁, 雞上面既甜辣醬汁, 同炸雞好夾, 真係食唔停口, 佢仲有四款醬汁比你點, 另外個醃蘿蔔都好好味, 食完炸野, 食佢有一種清新既感覺串串魚糕湯: 個湯清甜, 又有個爐不停加熱, 入面有好多款既食材:魚糕串, 蘿蔔, 香菇, 雞蛋, 仲有烏冬, 相當豐富! 食呢D小食, 真係勁有韓國味道!炸蝦飯卷: 呢個又係勁足料既韓式紫菜飯卷, 有10大舊紫菜飯卷, 飯卷既材料有蘿蔔, 蛋, 炸蝦, 青瓜, 整體配搭得好出色, 炸蝦咬落去仲係好脆! 食完呢間韓國餐廳, 終於明白點解會人頭湧湧, 食物有質數之餘, 店員既服務又有禮貌, 真係食得好滿足!
今日去左尖沙咀食晚餐,
去左食韓國野, 但呢間餐廳唔係係韓國街, 係厚福街H8上面

去到餐廳, 就見到人山人海! 星期一都全場爆滿!
好彩朋友有BOOK位, 如果唔係應該有排等

餐廳環境好有韓國氣氛

而我同朋友就揀左以下三樣野食: