2020-07-10 656 瀏覽
大家可能見早排 #疫情🦠 好轉少少,好耐無見嘅朋友仔紛紛出現🥳 不過食埋呢餐,好可能又要隔一排先見到大家喇👉🏻👈🏻 既然都約哂出嚟,當然要盡興嘅🍻 不過真係冇諗過佢哋會搵到咁隔涉嘅餐廳 米走雞,仲要食 #雞煲、#打邊爐 咁 #麻甩 啫😅🤣由 #觀塘港鐵站 行過嚟,沿途經過啲 #舊商場、#工廠大廈... 行到嚟大廈門口,#小秘書 已經身水身汗🥵 去到餐廳仲要比個 #大叔 阻難,其實佢想探熱啫😏 唔使成個 #保安 上身咁,企圖攞隻手擋住我,問我想去邊度... 食飯囉🤨 過五關斬六仗終於可以埋位😏 個肚鬼咁餓,好在早到嘅朋友仔已經叫定個 #麻辣雞煲 等我哋🤩 我記得每次食 #雞煲,#服務員 都會過嚟左炒右炒幾轉先食得,但係 #米走雞 個雞煲原來係 #即食版,加啲酒炒兩炒就食得... 不過點解成煲都係 #雪雞髀肉 嚟嘅?我食開嗰啲係 #有頭有頸有胸有腳 㗎喎🙄 味道有啲 #麻,不過真係甜咗啲囉👉🏻👈🏻 食咗兩舊雞,朋友嫌啲雞 #酒味太濃,諗住加啲水,點知個 #服務員 hur hur聲咁倒咗成大煲水落嚟... 大家望住煲湯👀 唯有迫住跳步打邊爐啦👉🏻👈🏻 好彩佢啲火鍋料都唔差嘅,尤其係 #響鈴、

食咗兩舊雞,朋友嫌啲雞 #酒味太濃,諗住加啲水,點知個 #服務員 hur hur聲咁倒咗成大煲水落嚟... 大家望住煲湯👀 唯有迫住跳步打邊爐啦👉🏻👈🏻 好彩佢啲火鍋料都唔差嘅,尤其係 #響鈴、#竹笙墨魚肉 都做得幾好🤩 即炸嘅響鈴口感好鬆化😉 #牛肉 口感嫩滑。

講到服務,除咗門口個大叔,餐廳裡面啲服務員都好nice嘅,拗哂腰咁幫我哋加湯加食物,睇到都辛苦。現場仲有live music+歌手表演,雖然我哋坐近台係嘈啲,不過呢idea都唔錯吖👯‍♀️
2020-07-09