依間鋪頭就位於石門既,咁石門而家多左咁多野食,如果有睇開我既食評都知道我係住附近,所以有時間我一定會試哂石門既食肆,咁今次我就同一大班朋友去食既,for兩個既dinner set呢,我地分別叫左3樣,想試哂佢,咁下面比大家睇下菜式名同埋價錢。咁大家唔係walkin架話都可以係openrice book檯既,佢有時會有d優惠比你,今次佢地就免費送左個蒜蓉包比我地,個包幾脆身,咸味都足夠。跟住就有餐湯啦,雖然入面就落足料既,但唔係好岩我口味,不過各人口味都唔同,可能你地會喜歡。下面依個係香煎虎蝦茄汁意大利飯,蝦係幾大件但味道比較淡,但飯係做得唔錯,夠哂味道,好似我咁鍾意食茄汁味既野可以食依個,唔錯的下面依個係prime 西冷扒10oz,因為我朋友唔係好食得太生,所以叫左7成熟,初頭我會以為太熟,食落口會鞋身少少,但都煮得好冧,肉汁都鎖得實係入面,係非常好添呀。下面依個係香炸德國咸豬手,先講依個薯蓉先,我係覺得非常好食,咸味均勻之餘配埋個汁係prefect,豬手比較硬身少少但配埋芥末醬,唔錯。最後依個係BBQ汁焗豬肋骨,薯條入面好足料,咬落去唔係好似出面咁好多粉而且熱到辣口個隻,而個豬助骨配

最後依個係BBQ汁焗豬肋骨,薯條入面好足料,咬落去唔係好似出面咁好多粉而且熱到辣口個隻,而個豬助骨配BBQ醬,酸酸甜甜再加上嫩滑的豬肉,值得一試。
野食係幾正路,當然個人覺得未去到好好食,但係keep到水準既,我都推薦大家去試下。
2020-05-13