2020-06-18 2790 瀏覽
今日放假就約咗個好耐冇見既朋友去烚吓烚吓,去咗試呢個重慶麻辣火鍋,一嚟到已經聞到好大陣麻辣味,充斥住鼻腔🤤好彩有預先訂座,嚟到已經有八成滿座😅(如果午市時間嚟,湯底仲會係免費,好抵食😍淨係比茶芥同醬料錢,每位$20再加一服務費🤗)仲有餐廳好貼心,每人都會有一條圍裙提供,可避免醬汁、火鍋湯底彈到👍🏻😅而離開既時候,接待處又會有薄荷糖可以清一清口腔👍🏻被安排入坐之後,店員每人奉上一碗雪耳紅棗糖水,好特別,第一次食火鍋係先食糖水打底先,先滋一滋潤🤪朋友唔係好食得辣,但又想過下辣癮,我哋點左個鴛鴦麻辣火鍋,另一邊係蕃茄濃湯做湯底😍 麻辣湯底果邊麻辣得嚟唔會好咸,辣得嚟好過癮,好適合涮肥牛,唔洗點醬料都已經好夠味🌶蕃茄濃湯湯底果邊,除左切片蕃茄之外,仲會有少量金菇,同埋我同朋友都一致認為蕃茄味可以再濃啲(蕃茄控無誤🍅😍)🌟美國安格斯優質肥牛 $119🌟值得一讚嘅係呢度所有火鍋配料都有半份咁落單,岩曬我哋眼闊頭窄嘅人,樣樣都想試,但又怕大太份;係呢度就可以試得多啲唔同既配料🤤肥牛係火鍋必點之一,牛肉肉質細嫩而不油膩,放係麻辣湯底果邊一流😍🌟現炸豆皮 $32🌟炸豆皮大大片,好滿足😍味道有啲似食緊響鈴
好彩有預先訂座,嚟到已經有八成滿座😅

🌟美國安格斯優質肥牛 $119🌟

🌟現炸豆皮 $32🌟

炸豆皮大大片,好滿足😍味道有啲似食緊響鈴,留意到點菜單上面有教係滾1分鐘就食得,涮大概1分鐘,口感更佳🤗

🌟手打墨魚滑 $46🌟

口感好彈牙,鮮味濃郁,充滿住墨魚本身既鮮味,上面仲有少量蟹籽做點綴🤤呢個墨魚滑可以再encore😍

🌟手打香菜牛肉滑 $42🌟

食落好似酒樓既牛肉球,係差了喼汁做醬料😂食落係有好香濃香菜味道,但又不會遮蓋了本身牛肉既香味🤗

🌟鮮活海蟶 $39🌟

季節限定 - 只有四月至八月提供;見到有半份可以點就點嚟試吓,又有驚喜😍好鮮甜,食落唔會有沙,好新鮮,大概涮5分鐘就食得🤗

• 美國安格斯優質肥牛
  • 鴛鴦鍋