2020-07-05 5060 瀏覽
今日同女友人黎左荃灣行下, 發現疫情真係放寬左好多,條街明顯回復左當年假日人頭湧湧既境況.. 行到又熱又攰既我地選擇左去大鴻輝中心揾任食醫肚子..我地去到發現多左間任食牛肉既台式火鍋任食, 我地二話不說排隊入去食.. 我地揀左$288 既澳洲極上和牛吃到飽任食套餐.. 貪佢包羅萬有,多不勝數既肉類可以點.. 鍋底我地點左個鴛鴦鍋。 分別有牛大人紅燒牛骨味同阿嬤養生濃湯味湯底.. 肉類我地揀左澳洲和牛M5 牛肩肉,佢呢隻肉油花好均勻,好香濃牛味,值回票價的說! .美國SRF極黑牛下肩肉,手切封門柳 <- 兩姐都唔錯,由其係個封門柳就有d 似本土手切牛肉既咬感, 同埋荃灣分店先有既牛胸油好creamy 好爽口..之後我地都加左d台灣地道小吃,即炸午餐肉,魚香皮蛋豆腐,梅甘酥脆薯同爽脆炸魚皮... 我想講佢呢度既食物選擇真係多到試唔晒,因為佢本身個餐已經送多左4 粒澳洲M9 和牛牛丸... 真係超多野食.. 飲品方面佢太多選擇我地只試左佢既自家製菊花普洱茶,白桃烏龍茶,麥香紅茶同埋麥仔茶, 佢所以自家茶都無糖好健康又幾好飲.. 最後我地真係吃到飽, 女友人仲食多左個台灣先有既王子麵佢
今日同女友人黎左荃灣行下
, 發現疫情真係放寬左好多
,條街明顯回復左當年假日人頭湧湧既境況
.. 行到又熱又攰既我地選擇左去大鴻輝中心揾任食醫肚子
..我地去到發現多左間任食牛肉既台式火鍋任食
, 我地二話不說排隊入去食
.. 我地揀左$288 既澳洲極上和牛吃到飽任食套餐
.. 貪佢包羅萬有,多不勝數既肉類可以點
, 同埋荃灣分店先有既牛胸油
好creamy 好爽口
... 真係超多野食
.. 飲品方面佢太多選擇
佢話有蛋味既麵,好特別同香港嗰d好唔同
..埋左單之後仲有得食甜品
有movenpick既雪糕同埋台灣甜品丸子
, 我想講呢餐唔係吃到飽,係吃到爆
...

2020-07-04