2020-07-09 1602 瀏覽
2020年6月27日 星期六呢排見疫症稍有緩和既跡象,大眾市民都似乎安心左出街食飯,我同女朋友都終於可以喺週末出旺角搵野食,試下新餐廳今晚去既餐廳應該係新開無幾耐,不過門口已經好多人排隊,好彩我地預先book左枱,如果唔係相信有排等入到去發現裝修得好有中式風格,以紅色為主調,同呢間餐廳既主題不謀而合餐牌上面主要當然係麻辣既菜式,每一款睇落都好似好吸引咁,由於實在係唔知點揀好,最後決定要個精選套餐,貪佢乜都有等咗一陣就有前菜到,首先係川味口水雞,就咁睇落去全部都係紅色,諗住一定係好辣,點知食落去麻味比較重,喺口腔裏面揮之不去,夠晒過癮之後有惹火山木耳,反而呢一個冇咁辣,咬落木耳到脆脆地,幾有口感跟住有主菜招牌酸菜魚,份量好大,而裏面魚肉嘅份量都唔少,至少都有10片以上,魚肉食落去唔腥之餘,仲好嫩滑,同酸菜嘅味道好配合。另外不得不提呢道菜裏面嘅芽菜,因為佢吸收晒湯底嘅精華,食上嚟會辣得好起勁呢個係乾煸四季豆,相比起其他菜式之下會冇咁辣,可以中和返味蕾。四季豆喺其他配料一齊炒之下,感覺更加惹味然後有噴火小籠包,顧名思義呢個小籠包裏面既餡料應該有辣既元素,果然一咬落去見到餡料係紅色嘅,食完之後
2020年6月27日 星期六

然後有噴火小籠包,顧名思義呢個小籠包裏面既餡料應該有辣既元素,果然一咬落去見到餡料係紅色嘅,食完之後真係好似噴火咁,連啲湯汁都係辣嘅,嗜辣既人一定要試

最後仲有香芹水餃,反而呢一個辣味唔太重,香芹味蓋過辣味,水餃既餡料都有咬口

因為有會員優惠,每人百幾蚊左右就可以嘗試呢一間餐廳幾個主要既菜式,性價比都幾高
2020-06-27
用餐優惠