2020-07-06 518 瀏覽
同朋友慶祝生日,在訂座平台上book左這間餐廳有85折優惠,殊不知完全是受氣的一頓生日飯。~1. 職員/老闆態度非常惡劣,5分鐘可以打幾個電話來confirm,在星期五的下午2點幾,是上班時間,在忙工作是很合理的,看見missed call會打回去,唔洗奪命追魂call咁打來。2.  Book了7:30pm,原來打來是想叫早d去,如果早到,我就唔洗book 7點半啦。餐廳煩請做好table management,而不是要求客人配合你的轉檯時間,唔係既話,我做咩要book exact 7:30pm3. book了5位,就咁俾張4人檯加張凳就算數,問下可不可以泊埋多一張檯,職員(可能是老闆)語氣非常惡劣說: 係咁架啦,你地將就下啦,唔好意思都冇句。態度是兇緊客人的。4. 意粉還未食完,職員(可能是老闆)走來話幫我地分剩下的意粉,其實是就咁扔落碟子上。其實可以有少少patience等我們食完先收走碟嗎,並不是你想收走就收走的話5.  瘋狂走來問我們會不會點飲料,知餐廳靠賣飲料賺錢,都唔洗咁aggressive。同埋,見到隔離檯女士點了飲料,你地俾錯飲料,就咁同女士講" 咁你接唔接受到呀?"

5.  瘋狂走來問我們會不會點飲料,知餐廳靠賣飲料賺錢,都唔洗咁aggressive。同埋,見到隔離檯女士點了飲料,你地俾錯飲料,就咁同女士講" 咁你接唔接受到呀?"  女士只能無奈接受。人家都未飲完就格硬倒埋淨低罐入面既飲料,仲問人地要唔要多杯。真心,呢d服務態度見到都唔敢同你點野飲啦,周圍仲有其他bar,係度食完飯再去其他地方飲唔好,又唔洗受氣。
6. 事先已和餐廳溝通慶祝生日,明白要收$100切餅費,跟店員說可以上蛋糕,仲反問係餐廳食定拎走,令壽星都好冇癮。吹完candle又唔識郁,碟又唔俾,搞到要問佢切餅費包唔包切餅,先至幫我地切,仲係亂咁切,大小不一。
7. 食物方面,味道係可以接受,份量偏細份,盛惠而不費1xx-2xx就不太值。
All in all,呢間野真係可一不可再,絕對冇下次
生日