2020-08-19 6627 瀏覽
終於!終於!!可以出街食野😭😭咁高興一定要食好啲😎話說申子居酒屋係上年同朋友食過,然後都介紹左唔少人幫襯!今日我就帶左條佬黎比佢見識見識喇😏😏🤤十二點九左右到達,唔少得量體溫消毒手既工作,被安排坐係上層近樓梯位置,眼見上層都坐滿食客,我地迅速完成落單。📍申子三色丼$228😋三色丼係拖羅蓉、海膽、三文魚籽,三樣都係比較貴價既食材,拖羅蓉偏淡味,海膽少少腥但ok既,三文魚籽幾甘鮮👍🏻我鍾意三樣野+啲飯一齊食係幾唔錯既🥰🥰而啲飯唔係凍冰冰,反而係室溫偏暖👍🏻👍🏻不過啲飯好濕好黏。丼飯好細碗,唔係幾夠食🤪另外好喜歡旁邊既牛蒡,爽口清新!📍吉列千層豚肉$228一年前食過原味,覺得好好味😋一直心思思想試三重芝士味🤤🤤今日終於試到!!等左差唔多50分鐘先黎到🥺黎到仲要唔係熱騰騰,可能因為咁芝士已經有少少硬左,拉絲拉得唔夠soft!少失望!炸皮唔算厚亦唔香脆,而且已經甩皮甩骨🤔可能因為咁,所以食落無乜熱氣感😂😂😂唔知算唔算好事!?我覺得食落ok ge唔算驚艷,條佬都表示好一般,但叫還左我個心願囉😎😎總結啦~小店既人氣愈來愈高企,對比我上年食,質素有少少下滑,價錢貴就一定架啦😂😂😂埋單五百蚊,仲要食得唔

📍申子三色丼$228

📍吉列千層豚肉$228

😎總結啦~小店既人氣愈來愈高企,對比我上年食,質素有少少下滑,價錢貴就一定架啦😂😂😂埋單五百蚊,仲要食得唔算好飽!同埋有一樣野一定要改善,野食真係等得比較耐,三色丼等左20分鐘😑最離譜係吉列豚肉,等左我地五十分鐘😓😓感覺似漏左單?吹完十分鐘就有。有彈都有讚🤪職員態度非常殷勤有善,感覺良好!希望可以穩定返個質素,要對得住個價錢先得架😝
2020-08-08