2020-06-01 10036 瀏覽
好耐冇食韓烤, 趁吓熱鬧book 定去旺角《平昌》 經濟又地道嘅韓式燒烤。坐咗半個鐘七點左右已經全場滿座, 人氣鼎盛!年青人佔大多數, 想必是復課前出嚟慶祝~被安排靠入面間出嘅房间,冷氣好似強勁一些~大部分店員都係韓國 oppa 來~ 同時keep住播放韓國pop music, 氣氛一流。[大君御膳] 這個級別已經能夠滿足我哋想吃的熱食和肉類。由於我哋唔係食肉獸, 試咗比較多唔同嘅料理。朋友飲咗兩碗《牛肉海帶湯》😃自己則 K. O 了一小鍋 《辣豆腐海鮮湯》, 熱辣辣味道濃郁夠地道, 份量唔好太多啱啱好。《水冷麵》 味道唔錯, 清新帶點酸, 酸蘿蔔好爽脆! 唯獨是唔夠凍,有些冰塊更加perfect! 而且份量非常大, 冷麵仲痴埋一團。《 石鍋拌飯》 個鍋好細,份量啱啱好,熱辣辣醬汁和蔬菜,雞蛋撈勻, 味道不遜於正宗韓式料理單點的拌飯。《 炸蝦條》 炸漿實在太厚, 裏面嘅蝦其實係鮮甜唔會好乾。基本嘅泡菜和生菜, 泡菜味道較酸。肉類方面, 首選幾款必點既美味款式。LA牛排, 已調味, 夠腍又夠肉味! 厚切五花腩,肥瘦相間的腩肉燒過之後,入口甘香咬落脆口, 唔乾,配韓式辣醬再用上生菜再包着吃

坐咗半個鐘七點左右已經全場滿座, 人氣鼎盛!

年青人佔大多數, 想必是復課前出嚟慶祝~

被安排靠入面間出嘅房间,冷氣好似強勁一些~

[大君御膳] 這個級別已經能夠滿足我哋想吃的熱食和肉類。

由於我哋唔係食肉獸, 試咗比較多唔同嘅料理。

辣豆腐海鮮湯

朋友飲咗兩碗《牛肉海帶湯》😃

水冷麵

炸蝦條

《 炸蝦條》 炸漿實在太厚, 裏面嘅蝦其實係鮮甜唔會好乾。

基本嘅泡菜和生菜, 泡菜味道較酸。
LA牛排

肉類方面, 首選幾款必點既美味款式。
LA牛排, 已調味, 夠腍又夠肉味!

厚切五花腩,肥瘦相間的腩肉燒過之後,入口甘香咬落脆口, 唔乾,配韓式辣醬再用上生菜再包着吃, 頂級美味!

薄切牛肉也醃得入味,甜甜地, 燒一會便可吃。

來隻燒雞翼也不錯, 不過就比較難燒,容易燶。

牛舌好爽, 唔韌! 燒午餐肉別有風味。

牛肋條雖冇調味,肉味濃

海鮮方面, 有石蠔,海蝦,魷魚。 魷魚肉質柔軟, 燒完都唔會韌!
燒蠔就比較難控制, 目測熟嘅時候已經縮水~
燒鯖魚,夠肥美!

另外也推介蒲燒鰻魚, 雖然本身是熟, 把它燒熱入口更美味~

飲品自取, 有韓國啤酒~ 配烤肉夠曬爽!
辣豆腐海鮮湯
LA牛排