2020-07-12 372 瀏覽
呢一間餐廳想食咗好耐好耐一直都未有機會去試,今日難得去到尖沙咀就決定一定要去試吓!因為太耐冇食過海鮮而咁啱呢一度出名嘅就係seafood platter 餐廳係位於厚福街h8嘅18樓,非常之容易搵入到去侍應會先幫我哋探熱同埋叫我哋用酒精搓手液消毒而每一張枱都會有版格住,用足防疫再睇返個餐牌非常多嘅唔同選擇令到我都三心兩意,唔知食咩好呢度嘅好處就係可以根據個人嘅喜好去選擇三款五款或者係八款嘅唔同嘅海鮮再配上三款唔同嘅醬汁去烹調你嘅海鮮。除此以外亦都有好多其他唔同嘅食物選擇我同朋友今次分別就係叫咗蝦,青口仲有蜆,以我哋揀嘅醬汁係檸檬牛油汁。店員佢會搖勻裝滿海鮮件藍色網袋前,先問一問我哋要唔要同佢一齊打卡影相🤣搖勻之後一打開就超級香嘅牛油味,令人口水大流除咗所選擇嘅海鮮以外裏面仲有粟米薯仔同埋香腸基本上食呢一個已經非常之飽肚。海鮮非常之新鮮,青口同埋蝦索晒牛油嘅香味非常正真係惹味得來又不失鮮味另外我哋仲叫咗白酒煮青口青口嘅份量唔少而且非常知足了下面仲配上大量嘅粟米🌽青口雖然唔算好大隻但係幾乎都係全部脹卜卜咁樣呢一個係香煎帶子意大利粉!個帶子非常之有驚喜!好爽口鮮甜又夠大粒而且意粉煮嘅時間岩岩
餐廳係位於厚福街h8嘅18樓,非常之容易搵

入到去侍應會先幫我哋探熱同埋叫我哋用酒精搓手液消毒
而每一張枱都會有版格住,用足防疫

再睇返個餐牌非常多嘅唔同選擇令到我都三心兩意,唔知食咩好
除此以外亦都有好多其他唔同嘅食物選擇

搖勻之後一打開就超級香嘅牛油味,令人口水大流
真係惹味得來又不失鮮味

另外我哋仲叫咗白酒煮青口

呢一個係香煎帶子意大利粉!
個帶子非常之有驚喜!好爽口鮮甜又夠大粒
而且意粉煮嘅時間岩岩好,不錯

一餐豐富嘅晚餐梗係唔少得甜品啦!
呢個係西班牙玉桂味churros !!
一個係即叫即炸所以上碟嘅時候仲係熱辣辣配上凍冰冰嘅雪糕簡直係一流呀

今晚嘅晚餐食得非常非常之飽亦都非常之非常之豐富不得不讚嘅喺呢度店員服務態度很好!有機會一定會再嚟食過