2020-07-07 66 瀏覽
放工係觀塘工廈睇衫,最尾都係乜都冇睇中,失望而回,唯有食餐好既補償下自己,我打開OpenRice app,揾間近近地又評分唔錯既,最後揀左間叫Flame既西餐廳。我地大約8點去到,餐廳係棟商廈既一樓,算係開放式餐廳,座位唔多,但客人就好多,我地又冇訂枱,所以都等左一陣先有位入,好彩都唔太耐。我地叫左葡式燒雞漢堡配薯條、蟹肉香草忌廉蕃茄汁扁意粉、一杯港產手工啤Love Craft 、一杯cocktail Mojito 。因為人多食物都要等一陣先到,但一到枱就比個雞肉漢堡個份量驚嚇到😂 比想像中大,好彩冇叫小食,如果唔係一定食唔哂。雞肉漢堡有兩塊雞排,香味同雞味都十足,唯二美中不足係塊雞有啲乾,同埋啲醬汁唔夠多,薯條夠粗夠大條,唔錯。而相比起雞排漢堡,我更傾情於蟹肉香草忌廉蕃茄汁扁意粉,呢個就調返轉,份量唔大,但食物質素有驚喜,意粉唔會太軟太硬,每條意粉都沾有蟹肉,個汁又鮮甜,比想像中有驚喜,推介。最後港產手工啤Love Craft 同Mojito ,手工啤本身唔係我杯茶,呢杯雖然唔係例外,但還好,可一試,Mojito就中規中矩,酒既比例適中既,都唔錯。

2020-06-22
  • 蟹肉香草蕃茄汁扁意粉