呢一間荃灣嘅台灣小店最近好多人去,食物望落好吸引😍❤️,嗰珍珠滷肉飯、爆餡芋泥吐司同芋圓用嚟打卡都一流🤘🏻。最多人點嘅特色菜基本上都叫晒,味道係點梗係要自己試過先知😌。📍你妳珍珠魯肉飯($36)Special Dish - Bubble Minced Pork Rice之前草根食過珍珠奶茶拉麵🍜,今次就食珍珠魯肉飯🤣。睇個價錢就知道珍珠飯份量屬於迷你size,成個飯一粒肉都冇🍚,但就用魯肉汁造成珍珠。珍珠口感比較腍,帶微甜,不過食落感覺單調,魯肉飯冇肉始終係爭啲,嗰溏心蛋最好食🥚,外面滷得入味中間又流心,但整體上Gimmick嘢試吓就算。.📍士林香腸花枝丸魯肉乾拌麵($78)Taiwanese Sausage and Squid Balls Minced Pork Noddles 蜜糖味嘅士林香腸非常好食😋,脆炸花枝丸口感彈牙🦑,半熟蛋入味又流黄,而刀削麵量就多但質地唔夠幼滑,更重要喺魯肉冇咗一層肥一層肉嘅精髓,感覺似普通肉碎🥺,整體味道尚可,有進步空間。.📍一口鹽酥雞($45)Fried Chicken 鹽酥雞炸得幾好🐓👍🏻,乾身唔油膩🤤,不過唔夠鹽酥效果👉🏻👈🏻,扣咗少少分。但當普通

📍你妳珍珠魯肉飯($36)

📍士林香腸花枝丸魯肉乾拌麵($78)

📍一口鹽酥雞($45)
Fried Chicken
鹽酥雞炸得幾好🐓👍🏻,乾身唔油膩🤤,不過唔夠鹽酥效果👉🏻👈🏻,扣咗少少分。但當普通炸雞嚟食味道唔錯,可以點埋旁邊嘅薑蒜油同辣椒醬🧄🌶就更加正。

📍肉鬆芋泥($40)
Taro with Pork Floss
呢個都係餐廳其中一款大熱菜式,擔心紫薯芋泥會好飽滯,特登揀咗一個有咸有甜嘅肉鬆芋泥吐司💜🍞。爆哂餡非常吸引😍👍🏻,麵包算柔軟唔死實,芋泥口感細滑,但味道好淡🙈唔夠芋香,整體上不過不失啦。

📍仙草4號($46+$6 布丁)
Grass Jelly No.4 with Taro Balls, Bubble and Lychee Balls
其中一個嚟嘅原因都係想試吓個芋圓,No.4仙草入面有三色芋圓、包餡芋圓、珍珠、荔枝爆珠、再加$6要埋布丁🍮。仙草滑溜,珍珠夠煙韌,配上荔枝爆珠嘅甜味都唔錯,但理應係主角嘅芋圓雖然有咬口,但食唔出味道上有咩分別,而包餡芋圓中間比較粉,有待改進。

📍炭焙烏龍珍珠奶茶($35)
Oolong Milk Tea with Bubble
平日嘅珍珠奶茶通常又甜又膩,但呢間嘅烏龍珍珠奶茶味道清新少甜🥤,但相對比較淡,珍珠可以再煙韌啲。

整體嚟講食物都係大份飽肚,但味道就不過不失,冇咩驚艷位,試過一次都應該夠晒。