餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

女朋友知我鐘意食海鮮,所以生日就揾咗呢間自助餐同我慶祝 😍 酒店交通十分方便,鄰近火車站,步行五分鐘就到,而且又可以揸車,消費滿 $280 蚊就有一小時免費泊車,如此類推。餐廳環境寬敞,而且樓底亦幾高,枱與枱之間都有適當嘅距離,依家網上訂座重有 78 折優惠添 👍🏻 入座前基本程序,探熱加搓手液,之後侍應就會安排座位,酒店為安全起見,將攞食物既地方圍成一個圈,變成得一個入口兩個出口,而係入口處就會有一位侍應全天候咁企係度,每位顧客入去攞嘢食前,都要領教下侍應枝搓手液先可以入場,如是者呢晚我大大話話都洗咗三,四十次手。海鮮區有蝦、長腳蟹、青口、小龍蝦等等,不過竟然冇龍蝦同翡翠螺,有點失望呀 😞 特登每款都試試睇下味道如何,長腳蟹見好多人攞,不過自己食咗兩隻左右就無食,因為真係超級咸 🥴 小龍蝦亦係好咸 🥴 蝦雖然好大隻,但係啲肉好實,唔知係咪衛生問題,所以特登整熟啲,如果食多幾隻真係會頂胃。刺身區更加係慘不忍睹,三文魚、八爪魚、北極貝通通都無,淨係得赤蝦、希靈魚同吞拿魚,相反熟食區就好啲,款式種類都幾多,而且有啲重幾特別,例如葡汁焗海鮮,好好味所以都食咗幾碗。另外鮑魚,花膠都係任攞,而且
另外鮑魚,花膠都係任攞,而且重有鵝肝添 😍 超大方,唔似有啲酒店咁麻煩每次限攞一件,雖然係任攞,但係大家都要珍惜食物,唔好眼大肚細,所以當晚變咗食呢幾樣無嘜點食海鮮,因為海鮮真係唔多掂。
🍰 🍧 🧁 🍨 🍰 🍧 🧁 🍨 🍰 🍧 🧁 🍨 🍰 🍧 🧁
甜品區都幾大,驟眼睇甜品種類都幾多,不過因為食鮑魚花膠鵝肝都食到好飽,所以無試過甜品
💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵 💵
整體嚟講,鐘意食海鮮既人,真係要睇彩數,睇下當晚有無龍蝦、凍鮑魚、翡翠螺果啲,如果有就發達了。