2017-01-15 91 瀏覽
喺銅鑼灣行街,想搵一間優閒嘅咖啡室坐下,所以就嚟咗薯仔屋一試。一上到去就俾佢嘅裝修吸引,裏面有好多野玩,有好多公仔珍藏,有極大投影機,竟然仲有足球機,真係好啱一家大細或者聚會既cafe。呢晚的確有一行10多人在gathering!!一坐低,就當然睇吓餐牌有咩食啦。唔好以為只係得意粉,飯個d普通野,咁你就錯啦。呢度嘅食物竟然仲有d攞過奬嘅,咁我就當然叫招牌菜啦!呢個二人set $178一位,主菜已經有得奬嘅肉醬鋪天薯條同埋醬燒豬仔骨拼盤,和芝士肉醬千層麵!頭盤有呑拿魚長通粉沙律配芝士蒜蓉包。沙律很開胃,有我最喜歡的超甜粟!小食有蜜糖雞翼4隻,焗得好好味,外皮還是脆的,仲有好多蜜汁.得奬嘅肉醬瘋薯同埋醬燒豬仔骨拼盤,一望佢已經垂涎三尺,肉醬舖天薯條真係名不虛傳,薯條厚身,好脆好香,肉醬好多再加上酸忌廉,啖啖香脆!醬燒豬仔骨多肉汁,唔會太諗,仲有d咬口,惹味,不愧為得獎作品.意式芝士蕃茄肉醬千層麵拉到好多芝士,啖啖肉醬,麵質夠滑而且份量好多。最後每人仲有兩個泡芙作為甜品,裡面並不是忌簾,而是雪糕,甜而不膩. 呢個餐真係有好多嘢食,我哋兩個食到勁飽。價錢就 $178一位加一, 都二百元有找,亦

吞拿魚長通粉沙律
餐飲選擇多!
蜜汁雞翼,味道一流,烤得香脆,入味
肉醬舖天薯條 醬燒豬仔骨拼盤
呢個餐真係有好多嘢食,我哋兩個食到勁飽。價錢就 $178一位加一, 都二百元有找,亦算不錯.
2017-01-04
吞拿魚長通粉沙律