2020-02-28 2451 瀏覽
今晚放工後約了朋友晚餐,朋友推薦我黎呢間食,因為呢度既意粉、飯、甜品都做得十分出色。餐廳環境開揚,而且好舒適。另外我好欣賞餐廳會為食客提供一個信封,用作放口罩,仲有濕紙巾及搓手液。咁樣食野都食得好放心又安心。呢度仲有得用qr code點餐,或者叫店員下單都可以的。隨自己方便。十分貼心。睇完餐牌後,最終都係決定點一個粉類一個飯類。其他唔同既食物種類都有好多,不過第一次黎呢間餐廳好難太貪心,咩都點,始終眼闊肚窄。食物上菜速度好快,而且味道仲好正,夠曬香。先講講呢客香草橄欖油野菌扁意粉,夠曬香草味,所以好惹味,又清新。另外扁意粉混和了橄欖油,所以吃起來特別香滑、濃郁、惹味,啖啖香草油香,香而不膩。滋味無窮。而且仲有好多唔同款既野菌,味道真係唔錯。另一款點了香煎三文魚意大利飯,大大件既三文魚扒,做到好香脆,而且三文魚扒份量都唔細,兩個人分享岩岩好。啖啖肉好好味,三文魚油又香,魚肉又不會太乾,而且我好喜歡煎到脆卜卜既三文魚皮,真係好好味。另外意大利飯都好香好惹味,好吸引。今餐好滿足,下次來必定要試試甜品。

餐廳環境開揚,而且好舒適。

睇完餐牌後,最終都係決定點一個粉類一個飯類。
食物上菜速度好快,而且味道仲好正,夠曬香。
香草橄欖油野菌扁意粉

香煎三文魚意大利飯

另外意大利飯都好香好惹味,好吸引。
今餐好滿足,下次來必定要試試甜品
2020-02-28
香草橄欖油野菌扁意粉