2020-03-20 4025 瀏覽
前排日本知名連鎖壽司店—頑固壽司去咗尖沙咀K11開咗佢地第一間香港分店就係人都知啦🥴排到幾個蛇餅,到最近就係一個時候可以去試吓啦🤭八點去到基本上都唔駛等咁耐,店舖雖然喺角落頭咁,但都有唔少位,仲有一張bar 枱坐😳今晚我哋亦都有幸可以坐喺Bar枱,望住師傅整,而咁啱我前面就係擺食材既箱,望住大大嚿魚生,真係胃口會變得不一樣呢😆而呢度咁豉油都唔簡單,帶出哂食材既鮮味,而店舖亦都提供個掃俾我地掃啲豉油上面,omakase做法,非常好👍🏻基本上我去日本餐廳必食三文魚腩刺身,厚身,三文魚味濃郁,再加埋啲油份,真係唔需要再多講,十分滿意🥳🥳啲壽司種類多不勝數,乾脆叫個拼盤唔駛逐樣諗,呢個拼盤有:大toro 深海池魚 鰤魚 吞拿魚蓉 灸燒金目鯛 帆立貝 牡丹蝦 北海道海膽 穴子 三文魚子 鉄火卷 玉子,大致上係咁,當然都會作當日啲貨而作出調整,首先就食咗紫菜包住嗰啲,再食炙燒,然後就由淡食去到濃,如果上述都啱食,基本上嗌呢個set就穩賺啦,樣樣合乎標準,而都有少少驚喜☺玉子真係成個蛋糕咁,蛋香味濃郁,而且再加上唔少材料,工序都唔少野,抵食🤩🤩再之後order咗其他壽司,炙燒黑喉魚入口爽口彈牙,感覺

再之後order咗其他壽司,炙燒黑喉魚入口爽口彈牙,感覺幾好😳柚子大根啲蘿蔔又脆又甜,值回票價😚

炙燒鰈魚鮨邊燒過啲油脂豐富,似左口魚咁,不過唔會融哂咁,仲有啲咬口😝北海道海膽呢個真係要encore,海膽應有既佢都有齊,直情係海膽入面中既上品,用佢嚟結尾就最好不過😚😚

呢度服務一流,店員師傅都細心解說,推介當做食材,十分專業👍🏻👍🏻最後就有甜品送,開心🥳
  • 北海道海膽
  • 炙燒黑喉魚