餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場) (金百利廣場)
資訊:

2016-09-09 2793 瀏覽
呢幢大厦好多野食!八點幾都仲係好多人排隊搭lift上黎。最近減肥所以想食得清淡啲,最後叫左個素心司餐黎到發覺都幾多款食物,不知從何食起,哈哈。沙律都幾大碗,有唔同既菜。有幾條好似粉絲既野,無味既,好爽脆!幾中意呢個質感。淮山,即藥丁因為本身唔中意食既關係,覺得麻麻,不過佢好爽口,無滑“生生”既野。竹炭冷麵用個杯裝幾精緻,麵條爽口,唔好睇佢細細杯,其實份量唔少。黑糖糕唔係太甜,有黑糖既香味,唔“lime ”,凍凍地幾好食!素壽司共有八件,壽司飯係用三色米整,味道同普通白米整既差不多,感覺好健康!未見過甘細只既茄子,好搞笑!已經浸左醬油,好入味。好香松露味!菌夠爽口!吞拿魚好夠味,配上少少葱更香!好味!最中意食係呢件鵝肝壽司。本身以為係豆乾之類整,但食落好香,好濃味,外邊炸到脆脆,入面好林,幾有口感!壽司賣相好特別,有心思,基本上唔需要點豉油。呢個餐女仔食好夠飽,但男人可能要叫多少少其他野。有時食下素都幾好,感覺健康左,哈哈
黎到發覺都幾多款食物,不知從何食起,哈哈。
沙律
淮山,即藥丁
淮山
竹炭冷麵
用個杯裝幾精緻,麵條爽口,唔好睇佢細細杯,其實份量唔少。
竹炭冷麵
黑糖糕
唔係太甜,有黑糖既香味,唔“lime ”,凍凍地幾好食!
黑糖糕
未見過甘細只既茄子,好搞笑!已經浸左醬油,好入味。
茄子壽司
好香松露味!菌夠爽口!
松露什菌壽司
吞拿魚好夠味,配上少少葱更香!好味!
吞拿魚壽司
鵝肝壽司
壽司賣相好特別,有心思,基本上唔需要點豉油。
松露什菌壽司
吞拿魚壽司