2020-03-16 1473 瀏覽
肺炎屈咗好耐,收工搵下串燒食,本身同朋友都收得夜,想搵間收夜少少坐下,見呢間收12點,就go啦!9:45去到,入面得2枱客,但廳面冇職員,驚阻人收工,就行入去收銀位問一問佢地收咗未,始終疫情未完,早收都明白。其實我同朋友不嬲好識做,驚俾人燒春袋的,但店員呢個態度,就算我坐低都食唔落肺炎屈咗好耐,收工搵下嘢串燒食,想搵間收夜少少坐下,去到大約9:45,得2枱客,但廳面冇人,咁自自然就行入去問問佢地收咗未"唔好意思 想問你地收未呀?""咩話?"(女店員洗緊野 水聲大 明既 我又戴口罩 ) 於是我大聲dd再問多次佢 : 咩呀 你地幾多個呀 佢個眉頭皺到可以夾死烏繩我:我地2位佢:唉 坐啦 (眉頭繼續皺) 於是我地走了,唔阻你收工喔 ;) 其實我同朋友不嬲好識做,驚俾人燒春袋的,但店員呢個態度,就算我坐低都食唔落肺炎屈咗好耐,收工搵下串燒食,本身同朋友都收得夜,想搵間收夜少少坐下,見呢間收12點,就go啦!9:45去到,入面得2枱客,但廳面冇職員,驚阻人收工,就行入去收銀位問一問佢地收咗未,始終疫情未完,早收都明白。"唔好意思 想問你地收未呀?""咩話?"(女店員洗緊野 水聲大 明既 我又戴

"唔好意思 想問你地收未呀?"
"咩話?"
(女店員洗緊野 水聲大 明既 我又戴口罩 )
於是我大聲dd再問多次
佢 : 咩呀 你地幾多個呀
佢個眉頭皺到可以夾死烏繩
我:我地2位
佢:唉 坐啦 (眉頭繼續皺)

於是我地走了,唔阻你收工喔 ;)

"唔好意思 想問你地收未呀?"
"咩話?"
(女店員洗緊野 水聲大 明既 我又戴口罩 )
於是我大聲dd再問多次
佢 : 咩呀 你地幾多個呀
佢個眉頭皺到可以夾死烏繩
我:我地2位
佢:唉 坐啦 (眉頭繼續皺)

於是我地走了,唔阻你收工喔 ;)