2020-06-25 1118 瀏覽
夏天食打邊爐別有一番風味我哋今日去咗食麻辣火鍋,一入到門口已經聞到一陣一陣一陣麻辣清香,而且個環境都十分唔錯㗎,可以一邊欣賞維港嘅景色一邊食麻辣火鍋,真係人生嘅一大享受!我哋嗌咗一個鴛鴦火鍋,分別一邊係麻辣湯底,一邊係豬骨湯底~~當佢一上個麻辣鍋,真係全場都充滿曬嗰一陣吧麻辣味,真係好香好香聞到都想食!😋😋我好鍾意食菜,除咗嗌得咗好多蔬菜之外,另外我哋都嗌咗一啲海鮮同埋肉類!葉分別有鮮冬菇,粟米,同笋,而我最鍾意食嘅就係佢嘅功夫笋片,師父砌到好透過而且咬起上嚟又爽又脆真係好好味!鮮冬菇係新鮮麻辣湯底嘅,真係想一啖接一啖。食到又香又濃嘅鮮冬菇味仲配埋麻辣味!海鮮方面就有聖子同埋蝦膠!啲蝦膠好新鮮,而且唔使等好耐,廿零三秒就可以食得真係又爽口又彈牙👍👍以肉類方面嗌咗有肥牛仲有鮮牛肉💖😘佢哋啲鮮牛肉真係不得不讚,令我哋食完又再重新order多一次!啲牛肉非常之滑,入口即用。真係好食到一啖接一啖,食到唔停得口!😍😍😍正到卑!!!
夏天食打邊爐別有一番風味

葉分別有鮮冬菇,粟米,同笋,

鮮冬菇係新鮮麻辣湯底嘅,真係想一啖接一啖。
食到又香又濃嘅鮮冬菇味仲配埋麻辣味!
海鮮方面就有聖子同埋蝦膠!

以肉類方面嗌咗有肥牛
仲有鮮牛肉💖😘