今日收工約左朋友食飯,見咁耐冇食放題就決定去公司附近搵間放題食黎到見到都幾full 下,不過等左一陣就有位,一入黎就去左拎野飲再番黎叫野食, 飲品選擇好多, 有好多款汽水,果汁酒,同埋連清酒同梅酒都係免費任飲。熟食區有大量甜品,湯品同炸物既選擇,我地每樣炸物都拎左一兩件黎試,每樣炸物保持到脆同熱,唔錯芝麻雞翼皮脆多汁,仲好食過平時出面啲單點串燒舖。芝士年糕以前覺得係好奇怪既配搭,今次第一次試覺得好好食,咸咸甜甜配合煙韌既口感令我地叫多幾件黎食三文魚魚生正常,同係其他放題食落既差唔多。炸蝦天婦羅蝦肉夠甜,但略嫌厚粉,食完即刻飽飽地欣賞佢壽司細細件, 唔似其他放題咁大大舊飯,啲飯又散。呢到既壽司食落去舊魚同舊飯都好夾,推薦試唔到既壽司呢到最推薦既一定係羊架同雪花肥牛鍋!!!羊架好入味好香,個面岩岩煎完脆脆地,一咬落去連埋肉汁簡直係完美。肥牛好嫩滑,啲菜同菇吸收哂個壽喜燒湯底好好食雪花燉蛋比較特別,似中式燉蛋,唔似日式最後每人送一杯雪糕,今次係季節限定係哈密瓜味無論食物同飲品種類都好多,環境乾淨,侍應態度都好好。因為order 紙既選擇太多, 我地每款叫一樣既情況下都只係試到其中一部分,唯有

雪花燉蛋比較特別,似中式燉蛋,唔似日式

最後每人送一杯雪糕,今次係季節限定係哈密瓜味

無論食物同飲品種類都好多,環境乾淨,侍應態度都好好。因為order 紙既選擇太多, 我地每款叫一樣既情況下都只係試到其中一部分,唯有下次再試埋其他野食
2020-10-20