2020-08-02 1219 瀏覽
Darci一向無早餐檔 可能由於疫情關係 有早餐推出 08:30已經開始 入到去睇度椅子上的cushion上面有白色既跡 唔清楚咩黎 我擺佢埋一面就馬上消毒雙手 睇個餐牌 得五個餐 全部無圖 我仲記得最尾個E餐係$78的all day breakfast 我問女服務員有d咩係入面 佢答我:「咪又係果d」 我呆一呆問佢即係有邊d 佢答我「沙律菜呀蛋呀果d」我都仲係唔太清楚問佢咁有無肉架 佢話「有腸仔」問佢有無煙三文魚 佢話「我地個menu唔會重覆」 而且餐牌上寫跟餐有凍/熱飲品 我話要咖啡 佢先話「只有檸茶檸水 咖啡要跟drink menu上半價」end up我都係唔太了解到底個餐係點 但佢有d無耐性 態度很一般 對答好似機關槍咁快 同枱既朋友都聽唔到佢講咩 加上語氣平平帶點不屑 我就叫左個smoked salmon benedict 包底有烘過脆邊不錯 但三文魚太鹹 唔清楚咩原因 沙律菜唔夠爽(唔夠新鮮 有少少放太耐而出現的黃)西瓜都夠甜既 咖啡正常 餐廳音樂太大 我同同枱傾計講野有難度 其實餐廳要做早餐可以餐牌寫好d 唔好引起不必要嘅誤會 配個圖成件事會舒服好多(因為openrice還沒有早餐既menu同相) 逆市下服務態度要保持好少少 因為好多人都會因為咁而外賣算 而現時出面有開店既服務態度都比平時好好多