2020-02-28 3644 瀏覽
近排疫情咁嚴重,都好少出去食飯;今次就破例同朋友去咗一間良心嘅韓國餐廳慶祝生日。呢間餐廳位於山東街街口嘅二樓,叫Outdark,因為我哋一早就已經打電話去預約,所以唔洗等位,入面都差唔多坐滿哂,生意好好!點解會話呢間係良心餐廳,因為佢會派一個口罩比顧客,真係好感動,完全發揮哂香港人互相幫助嘅精神!呢間韓國餐廳係我食過最好食嘅一間,一定要推介比大家。首先,韓國菜一定唔少得炸雞,我哋叫咗半份原味炸雞,雞肉外脆內軟,好juicy,仲有四款醬可以點,有韓式芥辣、韓式醬油、蒜蓉蜜糖醬同韓式辣醬,一定有一款啱哂你!食完炸雞之後就有我好鍾意食嘅韓式紫菜包飯,炭豚飯捲,飯捲入面好足料,有炭燒豚肉、蘿蔔、青瓜同雞蛋等等,係必食推介!天氣凍凍哋,想食啲熱食,我哋叫呢個串串魚糕湯就啱哂!清甜嘅野菜香菇魚糕湯底,配上韓式年糕、蘿蔔、魚蛋,仲有烏冬,真係冇得頂呀!飲品方面我就叫咗呢個打卡呃like之選,Blue Girl Rita,睇得、玩得又飲得!仲有一杯養生熱嘅甘菊茶今晚呢餐大家都食得好開心,飽哂,希望疫情快啲完,我下次會再嚟過㗎!

仲有一杯養生熱嘅甘菊茶

2020-02-27