2018-07-17 340 瀏覽
香桃梳打 $28 & 菠蘿青檸梳打 $38一坐低即刻要Order飲品黎消消暑!香桃梳打有淡淡桃的甜和香味,配搭冰凍嘅梳打水,味道中規中矩啦。菠蘿青檸梳打有埋果肉同青檸片,甜甜酸酸的,感覺很清新。雖然貴啲,但正很多日本紫薯蓉拌薯仔沙律 $68整個沙律底都係薯仔同蟹柳,配少量青瓜絲,上面鋪咗一堆蟹籽,仲有紫薯蓉同埋紅豆蓉,直頭好似一道甜品咁,非常美味!最特別嘅係佢加咗少少好似珍珠咁嘅糖果粒落去,除左賣相更靚之外,亦令成個沙律加咗一啲甜味,仲帶黎爽脆嘅口感添!推介芒果奇異蝦卷 $45用飯卷起了紫菜和兩隻炸蝦,上面有芒果、奇異果、蟹籽同埋沙律醬。男士勉強能一口吃下,口感真係有層次,首先Feel到芒果同奇異嘅綿身質感,水果帶來天然的甜味,然後再繼續咀嚼,感受到壽司飯嘅飯粒軟綿煙靭和香甜,而最神奇嘅係咁樣卷法,隻炸蝦嘅外皮仲係保持到脆身,而蝦肉就結實彈牙,師傅嘅功力真係犀利!日本南瓜天婦羅 $58天婦羅大大件,但唔會好似一般日式餐廳咁跟蘿白蓉同埋天婦羅汁,反而係跟岩鹽!天婦羅的炸漿上得均勻,點岩鹽食唔會覺得油膩,南瓜的香甜味道更突出之餘,仲更容易保留到炸物嘅香脆口感,很好!燒沙甸魚干 $45魚皮燒
香桃梳打 & 菠蘿青檸梳打

香桃梳打 $28 & 菠蘿青檸梳打 $38
一坐低即刻要Order飲品黎消消暑!

日本紫薯蓉拌薯仔沙律

日本紫薯蓉拌薯仔沙律 $68

芒果奇異蝦卷

芒果奇異蝦卷 $45

日本南瓜天婦羅

日本南瓜天婦羅 $58
燒沙甸魚干

燒沙甸魚干 $45
魚皮燒至微焦香脆,令魚肉保持著嫩滑多汁,不過比較多幼骨。
雜錦燒肉御膳

雜錦燒肉御膳 $188
主角燒肉Set最後才登場!齋睇排場同賣相已經令人心動。店員會細心提醒燒肉的注意事項和建議的次序,非常體貼

四色刺身

四色刺身:三文魚、油甘魚、帶子同埋甜蝦。兩個字講晒:鮮甜!

燒肉Set的醬料:檸角、燒肉汁、同埋岩鹽
檸檬配牛舌實在不錯;燒肉汁味道不算濃郁,但甜甜酸酸的,非常開胃; 個人偏愛一路燒一路曬上岩鹽來提味

牛小排,牛舌芯,錦爽雞
牛小排牛味香濃,肉質鮮嫩,點燒肉汁最夾。
牛舌芯厚切,很容易就可以燒至外脆內軟,香口而又不失肉汁,點少少檸檬汁食超級好味!
錦爽雞皮脆肉嫩,點檸檬汁或者岩鹽都好夾。

燒到ja ja 聲,吸引埋坐附近嘅人嘅目光。燒到中途冇乜火,店員仲會主動過黎Refill燃料,抵讚

本想嗌埋甜品,不過食完個燒肉Set已經很飽了。

岩鹽的店員服務很好,又坐得舒服自在,食物質數仲幾高添,用餐體驗真係一流,值得再黎幫襯。
香桃梳打 & 菠蘿青檸梳打
日本紫薯蓉拌薯仔沙律