朋友推薦我食呢間經常幫襯嘅日式燒肉,話有去咗日本食燒肉嘅感覺。習慣咗食燒肉或者油膩野之前會先食一啲蔬菜,日式麻醬豆腐沙律就啱晒我,粟米豆腐都令到我陣間開胃啲。美國Prime牛小排,味道算係比較一般喺香港食燒肉會食到嘅牛扒,但係佢脂肪比例比較好,燒熟之後都仲係好淰,嚟到依間燒肉一定要試。美國Prime牛角切,呢碟牛角切,比起牛扒更肥脂肪更多,食過出面好多牛角切好多時候肉質都係比較靭,但呢一點完全唔會,可以放心六面都燒香一啲。鹽燒豬腩肉係有驚喜嘅,初頭見到佢以為會好肥好膩,但係可能佢切得比較薄,當燒到啲脂肪位溶晒,成塊腩肉變到好香脆好好食,一啲都唔肥膩。鍾意牛味比較濃嘅就一定要試吓呢碟特選霜降牛仔骨,牛肉嚟講呢碟係最平嘅,但係黐住骨嘅部份肉質係最好食,肥瘦亦都適中。海鮮呢揀咗呢個,日本帆立貝黑松露蒜蓉牛油燒,聽個名入邊嘅材料就知道佢有幾好食,帆立貝夠新鮮夠大隻,吸晒溶咗嘅松露同牛油汁,無可挑剔,食完一隻會有想食多隻嘅衝動。仲有其他日本燒肉店先食到嘅肉呢度都有,好似A4和牛, A5飛驒牛同埋其他海鮮就下次先再嚟試。