2020-07-21 980 瀏覽
一直以黎captains house都係我去親尖沙咀都會幫襯既飯堂☺️唔知第幾次來了~~-今日同朋友黎食lunch輕輕鬆鬆傾下計過一個下午午餐時間人流唔算多,環境幾靜,氣氛唔錯,hea一個lunch就岩哂🙂🙂-生蠔🦪午餐都可以嘆到~有royal 同yellow gems兩款好厚肉鮮甜😛😛睇相就知幾新鮮👅👅👅-食完生蠔,就輪到食熟蠔~呢個黃金焗蠔充滿芝士同沙律醬,焗完每件蠔都仲係好大隻,一咬落去蠔汁溢出😛😛-Crab cake呢個蟹餅啖啖蟹肉,足料夠分量成個蟹肉大漢堡咁🤣🤣超級滿足!!-食完頭盤到主菜😎主菜係燒美國豬肋骨,有三大件,簡直係重量級,一人一件已經9成飽😛😛芝士菠菜雞肉卷輕食少少,卷皮酥香,熱辣辣時咬落去係啖啖芝味,味道又唔會過濃😛😛😛 芝士控唔可以錯過-捧住個肚上埋甜品😂話明同朋友下午茶無理由品食埋甜品,所以睇到甜品menu我地二話不說落埋order🤣-Apple pie with ice-cream個朱古力雪糕不得不讚,平時真係好驚溶得好快既雪糕,今次呢個朱古力雪糕朱古力味重不再話下而且我地影左一輪相賣相都依然堅挺未溶,我鍾意呀😽黄果批切件上,眼睇得到佢有幾足料蘋果同肉桂味完
今日同朋友黎食lunch
輕輕鬆鬆傾下計過一個下午
生蠔🦪午餐都可以嘆到~
有royal 同yellow gems兩款
好厚肉鮮甜😛😛
睇相就知幾新鮮👅👅👅

食完生蠔,就輪到食熟蠔~

Crab cake
呢個蟹餅啖啖蟹肉,足料夠分量
成個蟹肉大漢堡咁🤣🤣超級滿足!!

食完頭盤到主菜😎

芝士菠菜雞肉卷
😛😛😛 芝士控唔可以錯過

捧住個肚上埋甜品😂

Apple pie with ice-cream
而且我地影左一輪相賣相都依然堅挺未溶,我鍾意呀😽
黄果批切件上,眼睇得到佢有幾足料
蘋果同肉桂味完美配搭,仲要唔太甜,唔錯🥰🥰
我地兩個食完呢餐咁豐富既午餐後,晚飯都真係唔係幾食得落野😂
captains house出名食海鮮袋,不過我覺得佢地單點其他食物更加好食
雖然午餐黎講價錢略高少少,但食物質素的確好高
下次都一定會再來encore☺️🤪🤪🤪
2020-07-06